Sale Solden 2023Sale Solden 2023

donderdag 7 september 2023

Waar doen ze het van?

Wat een lekker programma om te kijken. Meekijken in de portemonnee van een ander en waar geeft men het geld aan uit. Dit seizoen kijk ik met grote verbazing naar een groot gezin dat 10000 euro schuld wil inlopen.De familie Huisraad. Hoe? Geen idee. Tot nog toe zie ik nog niks van een plan. Als we het rekeningoverzicht zien zijn t superveel kleine bedragen aan broodjes van de bakker en snackbar. Zelf zou ik andere keuzes dan maken. En ben ook heel benieuwd of ze zelf nog een omslag gaan maken of dat ze na t programma wellicht hulp krijgen om t wel voor elkaar te krijgen. Anders denk ik dat deze mensen vroeg of laat in de problemen komen. (zelf denk ik ze zitten al diep in de problemen) Heb het idee dat ze zelf denken dat de schulden vanzelf oplossen. Men doet boodschappen in de supermarkt en zegt nu niet te letten op aanbiedingen want ze hebben er 200 euro voor begroot. Aan t einde geven ze aan dat het hele feest voor 30 personnen een 1300 euro heeft gekost. Ik viel bijna van mijn stoel. Zo blij dat ik van huis uit geleerd heb hoe je veel uit je geld kan halen. Eerlijkheidshalve weet ik dat we ook vaak kiezen voor eten afhalen of bestellen. Daar gaat bij ons de komende maanden echt even t mes in. Gisteren na t strand was ik aan t zoeken in de app toen ik opeens de ingeving kreeg dat ik ook pannenkoeken kon bakken. 15 minuten later zaten we aan tafel. Sneller dan afhaal of bezorgen en veeeeel goedkoper. En de meiden waren er heel blij mee.

6 opmerkingen:

Miranda | Taxx Life Blog zei

Ja ik kijk di programma ook, vol verbazing :) Vanavond weer

nicole orriens zei

Oh leuk dat het weer is! Ik ga het zeker ook weer kijken.

Anoniem zei

ik kijk ook en ik zei gister ook tegen mijn man over de fam. Huisraad ze geven wel veel geld uit aan de snackbar, broodjes enzo, al die kleine bedragen bij elkaar opgeteld is best een bedragje.
Ik denk dat ze niet weten hoe ze moeten besparen, idd je kan wel 200 euro voor boodschappen begroten, maar is het niet fijner om te kijken of je door op aanbiedingen te letten en sommige dingen niet mee te nemen geld over kan houden van het boodschappen budget en het geld wat je bespaard hebt opzij zetten bijvoorbeeld om 1 van de vele schulden proberen af te betalen of een buffertje aanleggen voor als iets kapot gaat. Bij apk van de auto hebben ze weer geld moeten lenen plus een betalingsregeling, dat komt weer bij de schulden en betalingsregelingen die ze al hadden.
Op zich hebben ze een goed salaris samen, het zou fijn zijn als ze hulp zouden krijgen zodat ze weer overzicht krijgen.
Als er geen schulden meer zijn houden hoeven ze niet meer het ene gat met het andere dichten en kunnen ze ook sparen voor leuke dingen.
Wij zelf hadden deze zomervakantie een klusvakantie en zijn niet met het hele gezin op vakantie geweest. Onze 2 oudste kinderen hebben al de leeftijd dat ze zelf met vrienden op vakantie gaan naar het buitenland en dat ook zelf bij elkaar sparen. Onze jongste is dus nog niet op vakantie gegaan, op onze vakantiespaarrekening stond nog een klein bedragje, maar ik had nog een paar spaarpotten staan met contant geld dat samen met ingeleverde zegelboekjes heeft al een leuk bedragje opgebracht, ik heb ook nog heel wat flessen om in te leveren en als het goed is kan ik haar in de herfstvakantie meenemen naar disneyland parijs van het op deze manier bij elkaar gespaarde geld. (ze weet het nog niet, verrassing dus)
Alleen jammer dat je tegenwoordig geld moet betalen als je contant geld wilt storten, maar ik had de spaarpotten al heel lang staan, dus toch maar gestort.

Anoniem zei

Jammer dat je geld hebt betaald om va je kleingeld af te komen. Bij onze D.irk staan betaalautomaten voor kleingeld. Dus een paar keer boodschappen doen en je (klein)geld is weg.

geldover zei

Tip @anoniem. Ik wissel t spaargeld vaak in bij de winkel voor briefgeld. Zij zijn er blij mee. Vervolgens gebruik ik dan t briefgeld voor de vakantie of door er de boodschappen mee te doen en dan t boodschappengeld weer door te boeken naar de spaarrekening.

Anoniem zei

Bedankt voor de tips over het kleingeld :) in onze woonplaats is wel een D.irk maar niet heel vlakbij, maar ik kom er weleens in de buurt dan zou ik daar een keer boodschappen kunnen doen en kleingeld inwisselen. Ik had de spaarpotten al heel lang staan,in van die spaarpotten die moeilijk te openen zijn, eentje moet je echt openen met een blikopener de andere van plastic zat zo vol dat de dop er moeilijk uitging die hebben we open moeten knippen. er zat ook heel veel muntgeld in, ook 1 en 2 centjes en ook een pak met 5 euro biljetten. Dus ik dacht ik ga voor deze keer de hele hoop maar storten dan ben ik er in 1 keer vanaf,moest wel bij 2 verschillende automaten op 2 verschillende locaties(1 voor munten en 1 voor biljetten) Maar,het leuke is dat we het geld voor ons uitje bij elkaar hebben weten te sparen!
Volgende keer ga ik wel op andere manieren van mijn kleingeld afkomen.
Volgens mij was ik een paar jaar geleden begonnen om kleingeld te sparen en er zat ook opbrengst van rommelmarkten bij en toen steeds vergeten om te storten(toen was het nog gratis en makkelijk bij de bank).Tegenwoordig spaar ik veel meer digitaal.