Sale Solden 2023Sale Solden 2023

donderdag 30 augustus 2012

Geld verdienen door onderhouden en bijhouden

De titel van mijn blog Geldover doet de laatste tijd mijn blog niet echt eer aan.
Ik ben aan het einde van de maand blut, sterker nog je kan me op de kop houden en er komt geen dubbeltje meer uit.
Ik moet dus weer in de bespaarmodus komen, maar merk dat dit niet makkelijk gaat. Ach we hebben nog een beetje vakantie, we moeten toch kunnen genieten. Kortom smoesjes, smoesjes, smoesjes.
Gisteravond bedacht ik waar bleek vandaag uit dat ik consuminder en probeer geld te besparen?
Eerder parkeerde ik de auto zo ver van mijn werk af dat ik het laatste stuk kon lopen, hoe meer ik loop des te minder hoef de auto diesel te verbruiken. Echter na de vakantie is het automatisme eruit gegaan en verviel ik in hoe hoef ik zo weinig mogelijk te lopen.
Ik nam 2 dagen per week mijn brood netjes mee naar het werk. De laatste paar weken koop ik in de kantine, 's morgens ben ik immers misselijk en ik kan tussen de middag nog mijn keuze maken van waar ik zin in heb, kost me wel zo'n 7 euro per keer, dus maak duidelijk de foute keuze.
Verder is ons huis weer dichtgeslibt met spullen en kan ik er moeilijk afstand van doen.
Hoe zorg ik ervoor dat ik er weer vanaf kom, spullen kosten immers bergen tijd en deze tijd kan ik niet aan nuttigere zaken besteden.
Gisteravond besloot ik om toch iets te gaan doen om geld te besparen en om me een goed gevoel te geven. En gek genoeg werd dat ramen en kozijnen lappen.
Nu zul je denken hoe bespaar je hiermee? Nou ik probeer het schilderwerk dusdanig te onderhouden dat vliegen en spinnenstront niet kan invreten in de lak. Ben er dan ook heilig van overtuigd dat wanneer je dit goed schoonhoud dit zo een jaar of twee scheelt voordat je moet schilderen. Heb een goed voorbeeld, want het huis hiernaast wordt niet onderhouden en is dezelfde dag gezet als de onze. Alles begint er nu afgeleefd uit te zien. Erg jammer.
Verder denk ik dat wanneer ik mijn huishouden beter bijhoudt me dit geld gaat opleveren. Nu trekt en zuigt het de energie uit me weg. Ik erger me als ik thuis kom en zie er als een berg tegenop om eraan te beginnen. Je ziet dan ook niet snel resultaat. Doordat ik echt letterlijk moe word doorernaar te kijken gaat de zin om te koken ook snel over dus moet het snel en makkelijk wat vaak weer extra geld gaat kosten. Of je weet dat je iets in huis hebt maar kan het niet vinden dus koop je maar weer nieuwe. Kortom. Ik moet de benen eronder houden en aan de slag gaan.
We beginnen maar met het kleinste kamertje, welke trouwens altijd wel trouw wordt bijgehouden. Helemaal nu mijn dochter krentenbaard aan de billen heeft gehad.
GA vandaag weer eens een vuiliszak met zooi uit mijn huis verwijderen. De slaapkamers moeten gedaan worden en ik moet nieuwe haken halen voor de gordijnen van dochterlief aangezien ze deze kapot heeft getrokken.
Vanmorgen ben ik al met dochterlief naar het zwembad geweest, ze mag zaterdag lekker afzwemmen.
Graag hoor ik van jullie je allergrootste bespaartip. Even weer motivatie krijgen......

14 opmerkingen:

Mirjam zei

De allegrootste bespaaring was de auto de deur uit! Nu huren we af en toe (denk 8 a 10 keer per jaar) een auto bij mywheels. Verder OV en veel fietsen en lopen. Besparing is al gauw 500,- per maand in ons geval (auto bleek veel meer te kosten dan we dachten, zo'n 650,- per maand!) Verder alle abo's de deur uit, ook de vaste telefoon, internet en tv het basisabonnement. Huishoudbudget naar beneden en je er aan houden. Energieverbruik kritisch bekijken en een plan maken (scheelt bij ons al zeker 1500KW en 400m3 gas op jaarbasis!)

Zakelijk bezuiniger zei

7 euro voor lunchen op je werk? Dat is redelijk fors. Ik zou het wel weten, bammetjes mee. Scheelt je qua kosten flink.

Dat lopen naar je werk bespaar je eigenlijk helemaal niks mee. Je bent misschien een fractie minder diesel kwijt, maar je hebt vanwege de beweging meer honger en zal waarschijnlijk ergens iets meer eten. Overigens wil ik niet zeggen dat je het niet moet doen, want beweging is gezond. Maar je hoeft het niet te doen vanwege het besparen.

inrustigvaarwater zei

Ben ik het niet helemaal mee eens. Doordat je meer beweeg, krijg je meer energie, waardoor je meer zin hebt om iets te doen. Neem bijv. als je moe bent heb je niet direct zin om je gebruikte spullen op te ruimen. Wel als je je energieker voelt. Ook om eens iets langer na te denken wat je klaar ga maken voor de warme pot dan dat je moe bent en ga bedenken wordt het de snackbar of de Chinees. Zo blijf je in een cirkeltje, je krijgt totaal geen nuttige voedingstoffen binnen van die kant en klare happen.

Anoniem zei

Hoi hoi,
Ben iig blij dat je weer wat positiever denkt over je zwangerschap. Mij lijkt ook de grootste winst te zitten in het zelf klaarmaken van de lunch. Je zou kunnen kiezen om het aan het begin van de week te smeren en dan in de vriezer te gooien (zou ik zelf mss ook moeten doen!!)
Wilde je ook laten weten dat mede door jouw verhalen we bijna zover zijn dat we een extra storting kunnen doen in de spaarhypotheek. Scheelt 60 euro per maand!!!

Greetz, Irene

Anoniem zei

Hier vooral het houden aan een minder budget voor boodschappen en extra's.Lukt heel goed en is een sport om nog minder uit te geven.Voor ons toch snel een besparing van 150 pm.We gaan dan ook vanaf overmorgen iedere maand 100 extra aflossen op hypotheek!Da's tweemaal besparen...

LLMM zei

Hier helpt met het huis bezig zijn ook. Spullen wegdoen, dingen beter bijhouden. Het houdt me allemaal scherp, maar ik kan er ook heel makkelijk weer 'uit' vallen, als ik me even wat minder voel.

geldover zei

Super leuk om te horen Irene dat je ook zo gemotiveerd bent geraakt. Ik ga ook nog dit jaar 5000 euro van mijn bij elkaar gespaarde bedrag bijstorten. Kijk alleen nog even of we de looptijd gaan verkorten of dat we kiezen voor voordeliger maandlasten.

Eurootje zei

Goh ja ik bezuinig op verschillende dingen waardoor de kleine toch wat groter worden.
maar afgelopen zamer was mijn grootste besparing de moestuin..
Groeten koop ik minimaal in de winkel omdat bijna alles in de tuin staat.

Moneypenny zei

Goede tip; besparen door zaken goed te onderhouden. Ik mopper wel eens op mijn man dat ie wel een beetje zuiniger met z'n spullen mag omspringen en er beter voor mag zorgen.
Mijn man is bouwkundig opzichter geweest bij een woningstichting en hij bevestigd dat het buitenschilderwerk bij Mien Dobbelsteen inderdaad langer mee ging dan bij een Jan Steen. Hij adviseert een mild (PH neutraal) schoonmaakmiddel voor geverfde oppervlakken.

Pauline zei

Wat goed dat je zelf de negatieve spiraal herkent. Volgens mij hebben we er allemaal wel eens last van. Je bent moe, waardoor je geen zin hebt om te koken. Je kunt iets uit de vriezer pakken, maar als je al langer moe bent, is die waarschijnlijk leeg. Dus haal je een patatje; duur en je krijgt er geen duurzame energie van. Dus baal je daarna; teveel uit gegeven en weer (of nog meer) moe. Bah! Denk dat de enige manier om dit te doorbreken is, toch te gaan koken met (verse en voordelige) seizoensgroenten. Je bespaart geld, krijgt meer energie en kunt trots op jezelf zijn!

Mijn besparingstip is dus: toch maar gewoon doen! Toch de fiets pakken, al ben je eigenlijk te moe. Toch zelf koken, al heb je eigenlijk geen zin. Zelf je lunch meenemen. Op de fiets naar de markt. En natuurlijk met een boodschappenlijstje, zodat je geen onnodige extra's koopt.

Anoniem zei

Hallo, het is geen besparing misschien, maar een leuke verandering-ik heb er helaas bijna geen tijd voor, maar wil zeer snel en in de toekomst al mijn kleding vermaken annex opleuken-heb zoveel leuke ideeen in mijn hoofd-ik ben gewoon dol op mode en dat vind ik allemaal veel te duur worden, al n hele poos trouwens,ga vaak naar de kringloop en Wibra en Zeeman,vind ik echt wel heel leuk,iedereen denkt altijd dat ik superdure kleding draag, doordat ik alles leuk probeer te combineren, ik wil ook leren breien, je kan het niet bijhouden-de mode en/of er mooi uitzien als je zuinig wilt leven.Het kost n vracht geld als je gewoon maar ff gaat shoppen, ja, toch?

Anoniem zei

There's definately a great deal to learn about this topic. I really like all of the points you made.
Also visit my homepage - Tao of Badass Review

Anoniem zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
Anoniem zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.