Sale Solden 2023Sale Solden 2023

donderdag 2 februari 2023

Geschrokken bij de tandarts

Vanmorgen vroeg naar de tandarts geweest. Helaas had deze niet heel erg goed nieuws voor me. Ik heb al een paar jaar een probleemplek tussen twee kiezen in. Dit is ontstaan doordat er ooit een vulling zo geplaatst is dat wanneer ik vlees eet ik altijd erna met een draadje iets achter een kies weg moet halen. Paar jaar geleden ook aangegeven dat ik nooit zonder flosdraad op pad kan (in geval van nood wil eem draadje van een theezakje ook helpen) Toen werd er gezegd dat ze er niks mee konden doen. Helaas vandaag kreeg ik de mededeling dat ik voor beide kiezen een stevige wortelkanaalbehandeling nodig zou zijn en dat ze de kosten schatten op een 1500 euro. Ben er gewoon naar van. Ik kan er ook voor kiezen om een kies te behandelen en de andere te laten trekken door een kaakchirurg. Heb nu in mei een consult staan met een specialist die dan eerst gaat beoordelen hoe ver ze moeten gaan met de wortelkanaalbehandeling en die me dan de kosten van beide opties kan gaan specificeren. Tot die tijd zal ik wel vaker 's nachts met mond open in de tandartsstoel liggen mezelf kennende. Wil een weloverwogen keuze maken. niet dat ik zoals een keer eerder eerst een dure rekening heb waarna naar een jaar de kies er alsnog uit moet....

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Hoe houd ik geld over?
Ik heb ook de beslissing moeten maken voor hoge tandartskosten. Wil je geld overhouden dan is het ,naarmate je ouder wordt, belangrijk geld te reserveren voor gebitsonderhoud. Ik heb bij de kaakchirurg 2 kiezen moeten laten trekken , die niet meer te repareren waren. Op zich niet zichtbaar als ik sprak. Maar als ik ging poetsen niet leuk om te zien.
Omdat de wond moest genezen, gekozen om een jaar later 2 implantaten te laten plaatsen. Ik ben toen heel veel op marktplaats gaan verkopen. Ik heb ze beide gelijk laten plaatsen dat scheelde 500 euro op het totale bedrag. Het kostte me in totaal 3000 duizend euro. Ik vind het altijd heel zuur voor mensen die hun gebit niet kunnen laten repareren, omdat het een te grote kostenpost is. Terwijl een goed onderhouden gebit belangrijk is om gezond te blijven .
Astrid

Lot zei

Op het moment heb ik een tandarts verzekering die 80% vergoed tot 1000. Ben afgelopen maand al ruim 500 kwijt aan reparaties. 2x mondhygieniste en eind van het jaar vast wel weer reparaties. Ik ga me orienteren om volgend jaar toch voor een kunstgebit te gaan. Ben 73 en mis al enkele kiezen en heb ook paar kronen.
Zou graag nog langer eigen gebit behouden maar het wordt wel erg duur zo

Anoniem zei

Iedereen is anders. Maar wij allebei zijn erg blij met een kunstgebit. Geen pijn, geen kosten meer. Rust met exhorbitant hoge rekeningen en veelvuldige afspraken. Bovendien zag ons gebit eruit als een kerkhof met verzakte stenen. En is nu een mooi rijtje met net ietsje scheef om het er natuurlijk uit te laten zien.

Kopka zei

Mijn ervaring is de kies is toch verloren. Ik heb twee wortelkanaalbehandeling gehad, maar ben binnen een jaar erna toch de kiezen verloren. Ik doe het nooit meer. Dan maar een kies minder.