Sale Solden 2023Sale Solden 2023

zondag 22 augustus 2021

Horecaprijzen...das even schrikken

Gisteren hebben we de voortent voor de caravan weggehaald en dat was flink bikkelen. Onze oudste dochter wilde thuis blijven maar de jongste wilde nog even een dagje gebruik maken van t zwembad. Helemaal prima. Tegen een uur of 1 kwam ze aan dat ze nu toch wel heel graag in t restaurant wilde eten. Dit zouden we in de vakantie een keer doen maar was er nog niet van gekomen en t kwam nu ook wel enigszins uit om even wat in de schaduw te eten en rustig te kunnen zitten. Ik sloeg echter steil achterover van de prijzen. 3 euro voor een glas drinken. Mijn man bestelde een kipsate. Nou miet ik aangeven dat men t bord leuk had opgemaakt maar t vlees zelf..de kip was er duidelijk over gevlogen. Een miezerig stokje, wat patat, bakje koolsalade en balje boontjes met grof zeezout. Kcheng 21,50 euro. Zelf nam ik een 12-uurtje, bakje soep (gemaakt van een simpel rouxtje) sneetje brood met ei en ham en een losse kroket. rond de 15 euro wat ik wel een redelijke prijs vond. Dochter had patat en frikandel in een verrassingsbox met pakje drinken. De verrassing was een miezerig speldje. 8,50 euro. Op zich maakten we voor corona regelmatig gebruik van de horeca. Ik kon daar dan ook echt van genieten, maar dit gaat veel minder worden als dit gaat doorzetten. Want als je alleen aan drinken met zijn drieen al 16 euro verder bent dan is mijn keus snep gemaakt. Daar haal ik dan liever zelf wat lekkere dingen voor in huis.Ik snap dat de horeca best een klap gehad heeft en dus moet compenseren. Persoonlijk denk ik dat de manier niet is door je prijzen zo omhoog te gooien dat je klanten daarna voorgoed weg blijven. Heb ook even met een schuin oog naar andere borden gekeken. De opmaak was erg mooi maar qua eten lag er nauwelijk iets op t bord. Iets wat ik niet echt bij een camping vind passen. Man gaf aan dat de chauffeurscafe's de prijzen ook iets hebben verhoogd maar niet buitensporig en dan vaak iets anders als lekkers vooraf ofzo aanbieden. Dat doet wel anders aan. Drie plakjes stokbrood mey kruidenboter bv. We moeten nu nog een keer heen echt de caravan opruimen en alles uit de kasten qua kleding en pannen en dit in de banken stoppen. Man moet t dak van de caravan nog even goed wassen en daarna willen we hem in de was zetten en even de naden opnieuw kitten daar die er niet al te fris meer uitzien...Mooi laagje witte kit zal wonderen doen... Zijn bij jullie de prijzen ook zo omhoog gegaan en de porties een stuk kleiner geworden of is dit een uitzondering geweest?

8 opmerkingen:

Anoniem zei

Geen idee zolang ramen en deuren open staan kan ik niet veilig zitten. Ik heb nicotine allergisch astma en op 300 meter al last van een sigaret. Ik ben al 10 jaar in thuisquarantaine met heel vaak geen toegang tot mijn tuin.

De dag dat sigaretten officieel verboden worden hang ik de vlag uit.

geldover zei

@anoniem. Das wel heel vervelend ja. Bij mijn oma hing vroeger een bordje dat je binnen 100 meter van haar huis niet mocht roken. Heel het dorp (kleine gemeenschap) hield er ook rekening mee. Helaas ken ik haar alleen uit verhalen omdat ze heel jong is overleden.
Mijn opa ken ik alleen als kettingroker. Zelf heb ik ook astma en lag zelfs een keer samen met mijn neefje jn het ziekenhuis ervoor. Nu geen astma aanvallen meer maar constitutioneel eczeem. Mijn lichaam geeft nu dus een andere reactie. Wens je veel sterkte en hoop ook op ooit een rookvrije generatie al zie ik helaas in mijn omgeving dat er nog steeds jongeren beginnen...
Toevallig dacht ik gisteren nog kunnen ze dat nou niet verbieden?

Lot zei

Met mijn partner ga ik in Nederland nooit ergens wat eten, als we ergens naartoe gaan nemen we wat mee en gaan op een mooi plekje staan. Twee jaar geleden zouden we wel ergens gaan lunchen omdat het koud was en regenachtig. Onderweg zouden we kijken waar we langskwamen. Nou de eerste had keiharde jazzmuziek, de tweede was 2 sterren of zo en zo ging het door en ik maar op telefoon kijken wat de volgende gelegenheid was. Vond er weinig aan, kijk liever naar buiten.
Uiteindelijk bij een tankstation in een apart cafetaria terecht gekomen, prijzen weet ik niet meer, maar het eten was abominabel, mijn sate waren soort kattenbrokjes, sponzig en hard van buiten, saus veel te zout-zoet ipv pittig.
H had broodje kroket dat wel goed was.
In Frankrijk gingen we naar restaurant waar de locale werknemers komen, uitgebreide bufetten, koffie en wijn inbegrepen voor 13-15 euro. Hoe het nu is weet ik niet we zijn er al 2 jaar niet geweest.

Met mijn zus of dochter ga ik wel eens lunchen en is inderdaad niet goedkoop. Diner wordt een pizza want voor eer andere 25-35 euro te betalen vind ik zonde en een goede pizza zo uit de oven vind ik heerlijk. Diepvries pizza's vind ik niet lekker

Willem zei

Het restaurant dat je beschrijft lijkt meer ambitie te hebben dan dat het klantgericht is. Het is nog steeds zo dat je naar een restaurant gaat om te eten. Een deel van het bezoek is het abstacte begrip 'beleving', maar een ander deel van het bezoek is toch echt gericht op voedselinname. Het door jou beschreven restaurant heeft zich kennelijk helemaal toegelegd op de beleving, met mooi opgemaakte borden; een streepje zus en een lijntje zo, een dwirreltje saus, een artistiek verantwoord neergelegd zoutje, een rilletje van het obligate schuim van duistere herkomst en over het geheel is iets geraspt dat verder geen enkel doel dient. Helaas is het bij dergelijke restaurants vaak zo dat je de tweede functie van een bezoek aan hen, voedselinname, vaak onder het spreekwoordelijke doperwtje zoeken moet.
Maar de prijzen die ze vragen zijn wel weer van een niveau dat bij een sterrenrestaurant niet zou misstaan.

Anoniem zei

Hier in het Noorden valt het mee.
Toevallig gisteren uit eten geweest:
2 x Een proeverij, 1 water, 2 wijn, 1 koffie, 1 Irish koffie; totaal €101,40, dus niet duur.

Kopka zei

Wij gaan bij voorkeur in Duitsland eten. Schappelijke prijzen, mooie porties en super vers!
Laatst besloten we 't dorp nog eens in te gaan. Speciaal biertje... 12 euro😬 nou laat maar...

Mevrouw Niekje zei

Hoi, de prijzen in de horeca in Nederlands zijn vaak schrikbarend hoog, en de service belabberd. Ik heb dezelfde ervaring als Lot, in Frankrijk kan je bij de PMU - een soort arbeiderscafés, heel goed eten voor een schappelijk bedrag. Ook Portugal is goedkoop. Verenigd Koninkrijk weer heel duur. Heeft volgens mij ook te maken met de cultuur. Fransen en Portugezen vinden het normaal om tussen de middag ergens een warme hap te halen. Misschien komt het daar door?

Nicole Orriëns zei

Zijn inderdaad stevige prijzen zeg. Is het daar altijd zo duur, of is dit ook vanwege corona denk je?