Sale Solden 2023Sale Solden 2023

maandag 2 november 2020

Barre tijden

Schoonzus is de nacht doorgekomen. Zwager belde gisteravond dat de verpleging nogmaals aan ze vertelde dat ze hier niet bovenop zou komen. Dit lijkt me vreselijk staan ze bij je bed je bent nog goed bij kennis en dan vertellen ze je dat ze niet weten hoe lang t nog duurt maar dat je t ziekenhuis niet meer uitkomt. Persoonlijk vind ik het heel erg cru. Ik vertelde het vanmorgen aan mijn moeder en die gaf aan dat een kennis naar haar vader ging wetende dat t afliep en dat ze zijn naam al hadden doorgestreept op een bord, terwijl de beste man nog niet eens overleden was. Hierbij wil ik geen sneer naar de zorg geven, ik denk dat ze echt hun uiterste best voor iedereen doen. En misschien moeten ze momenteel wel veel rationeler zijn dan anders om zelf op de been te blijven. Het lijkt me niet makkelijk elke dag mensen te moeten verzorgen waarvan je weet dat ze het niet gaan halen. Er spookt nu al van alles door mijn hoofd. Hoe kunnen we onze zwager toch bijstaan? Omdat hij ook besmet is mag je niet in de buurt komen. Waarmee kunnen we hem wel ontlasten? Waar moeten we straks allemaal aan denken en wat moet en kan er geregeld worden? Het is nog niet zover, maar je wil zo graag het laatste voor hen doen op een manier dat ze zelf graag zouden willen. Ik blijf waarschijnlijk tegen beter weten in toch echt hopen op een groot wonder...

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Hoe kan je je zwager bijstaan. Zorg voor eten in de koelkast en vriezer. De was of boodschappen doen en/of andere huishoudelijke zaken...dat voor nu en in de hectische periode die eraan komt als zijn vrouw er niet meer is.
Ik denk ook even aan een koppelbed voor zwager en schoonzus...zodat ze de laatste dagen toch samen kunnen slapen.

anna zei

Wat verschrikkelijk voor jouw schoonzus en zwager, en voor de hele familie! Ik hoop met je mee op een groot wonder. En wat betreft de hulp aan je zwager, misschien is het goed dat jullie er op dit moment gewoon 'zijn' voor alle praktische hulp en een luisterend oor.

geldover zei

We kunnen en mogen het huis niet in. Dit is besmet gebied. Mijn zwager is vooralsnog in t ziekenhuis totdat ze daadwerkelijk overlijdt. Hij kan daar nu ook mee eten. Zwager woont niet naast de deur dus even snel wat voor de voordeur zetten kan ook niet.

Wieteke zei

Ik vind het niet cru, ik vind het getuigen van realisme waardoor patient en familie zelf het afscheid kunnen regiseren. Doordat je dat als patien en familie zelf kunt regiseren is het verdriet niet minder groot, maar het verwerken gaat wel makkelijker.

Afscheid nemen is onderdeel van het leven en daar moeten we veel opener over zijn dan we nu doen. Het leven is heilig en moet koste wat kost door gaan lijkt nu de opinie te zijn, maar het sterven is net zo'n onderdeel van het leven als geboren worden. Beter een kort maar fijn leven dan een lange lijdensweg.

Miranda | Taxx Life Blog zei

Jeetje wat heftig voor jullie! Sterkte in deze barre tijden.