Sale Solden 2023Sale Solden 2023

woensdag 4 september 2019

De oudste naar het voortgezet..

Onze oudste gaat vanaf vorige week naar het voortgezet onderwijs. We hebben de laatste drie jaar op de basisschool als zeer zwaar ervaren. Ze heeft eigenlijk nooit echt lekker in de klas gelegen.
Er waren nogal wat meiden met haantjesgedrag waar ze totaal niet tegen opgewassen was.
Dochter heeft hier twee keer assertiviteitstraining voor gevolgd. Het laatste jaar hoorde ik met name van de ouders van de jongens dat die ook behoorlijk klaar waren met de wijze waarop sommige meiden zich profileerden.
Maar het is nu echt nieuwe ronde nieuwe kansen. Dochter zit in een klas met 23 kinderen afkomstig van 13 verschillende scholen. Zij kiezen naast wie de leerling komt te zitten.
Vorige week had ze introductieweek en ze komt elke dag met een glimlach naar huis. Afgelopen vrijdag kreeg ik een appje dat ze nog even een ijsje ging eten met het meisje waar ze nu naast is geplaatst. Echt super. Heb haar ook aangegeven dat ze echt tijd mag investeren in vriendschappen maken. Ik gun haar zo een leuke vriendenclub.
Ze krijgt nu huiswerk mee en dat maakt ze meteen elke dag bij thuiskomst. Je kan het maar af hebben  toch? Ik ben trots op mijn kanjer. Hoop dat ze haar onzekerheid nu snel van haar af kan schudden en weet dat ze er ook mag zijn en dat zij ook haar mening mag geven en dat ze meetelt.
Het zal me benieuwen. We houden vinger aan de pols, niet verstikkend maar geven haar de ruimte om te zijn wie ze is. Mooi om je kind zo te zien groeien...

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Oooh, wat klinkt dit bekend. Onze dochter zit nu in de 2e. Op de basisschool de laatste 2 jaar (samengevoegde klas) ook buiten de meidengroep omdat die zo anders waren / deden. Onze dochter werd erg onzeker en trok zich terug. Sinds de eerste week op de middelbare helemaal opgebloeid. Een hechte vriendin en een leuke groep eromheen. Wens het jouw dochter ook toe. Groetjes, Petra

nicole orriens zei

Wat heerlijk dat het een goede start is! En goed dat haar klas zo enorm divers is met veel verschillende scholen zodat er niet van te voren al kliekjes zijn.

Op naar een leven zonder baas zei

Wat fijn dat ze deze goede start maakt. Ze heeft hier weer nieuwe mogelijkheden. Zelfvertrouwen in de ik maatschappij is zo nodig en het zijn meestal niet de haantjes die winnen op het einde. Fijn dat jullie als ouders hier aandacht aan besteden.