donderdag 11 juli 2019

Einde lagere schoolperiode


Voor de oudste zit het erop. Haar lagere school periode. En wat heb ik een respect voor mijn dame. 8 jaar geleden mocht ze in januari instromen op school. Elke morgen ging ze huilend naar school. Na twee maanden vroeg ik een gesprek met de kleuterjuf aan en die kwam met de opmerking dat de klas al zo gevormd was dat mijn dochter moeite had om er tussen te komen. Waarop ik haar vertelde dat dit echt een taak van haar was..In al die jaren is dit nooit echt goed gekomen. Er was een kleine opleving toen ze even een vriendinnetje had, maar toen die haar een streek leverde was het vertrouwen helemaal weg.Onze dochter heeft twee jaar weerbaarheidstraining gehad om zich staande te kunnen houden. De conclusie van de leraar in de laatste klas was dat onze dochter niet de training nodig had maar de andere meiden die zich echt als haantjes gedragen. Ik keek dan ook best tegen de afscheidsavond op. Wij sluiten een niet zo’n fijne periode af.Het waren jaren met veel vallen en opstaan.Dinsdagavond hadden we de eindmusical. We hadden ons geen leukere avond kunnen voorstellen. Dochter had maar een kleine rol maar heeft iedereen van t podium geblazen en stond er alsof iedereen voor haar kwam. Ze straalde aan alle kanten. Het was niet alleen mij opgevallen maar ook de leraren en leraressen waren na afloop vol lof. Wat ontzettend fijn dat er toch een goede herinnering kan blijven hangen straks. Het belangrijkste is dat ze er zelf ook enorm van genoten heeft. Nu kan ze zich klaarmaken voor het voortgezet onderwijs. Daar kan ze zichzelf laten zien. Deze school heeft er bewust voor gekozen om de klassen flink te mixen. Ze zit in een klas met kinderen van 13 verschillende scholen. Eventuele oude groepjes zijn dus weg. Ze gaan de eerste weken aan de slag om er een mooie grote groep van te vormen. Een plek waar iedereen zich veilig kan voelen. Het is ook mijn oude school en ik moet zeggen dat ik hier het volste vertrouwen in heb. Ik gun haar de rust, niet het gestook dat men elkaar steeds wenst af te troeven. Je je elke keer maar moet bewijzen als je erbij wilt horen. Het gekneter onderling. Gewoon lekker een veilige basis, gezelligheid en vriendschap.Mijn kleine meisje wordt (is) groot....

2 opmerkingen:

  1. Ik wens je dochter een straks een fijne start op het v.o.
    Onze zoon had ook een moeilijke basisschool tijd. Hij leefde helemaal op op het v.o. daarna geen problemen meer gehad. Dat wens ik je dochter ook.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heel goed dat de school alles flink mixt, zodat er niet al bestaande groepjes zijn. Dat vind ik een grote plus.

    BeantwoordenVerwijderen

Hallo ik vind het leuk wanneer je een reactie achter laat. Bedenk wel dat je een klein gedeelte van mijn leven ziet en dat dit blog bedoeld is om mijn inspanningen om geld over te houden laat zien. Je ziet dus maar een klein gedeelte van mijn leven.