Sale Solden 2023Sale Solden 2023

dinsdag 7 mei 2019

Hoe ontrommel ik mijn huis?

Het is hier een terugkerend thema. Ik heb teveel spullen en geen zin meer om ervoor te zorgen.
Wat grotere dingen ben ik al kwijt geraakt via marktplaats, maar die kleine frutsels dat vind ik lastiger. Gisteravond keek ik naar steenrijk straatarm en als ik dan een net en opgeruimd huis zie dan denk ik die is lekker snel klaar met schoonmaken. Daar zou ik erg blij van worden.
Voordat ik hier alles op de plek heb ben ik vaak al een halve morgen verder...
Daar heb ik niet altijd zin en tijd voor dus rommelt het vervolgens maar weer aan.
De Marie Kondo methode is niet verder gekomen dan het opruimen van de kledingkast waar het overigens prima bij werkte. Maar voor de rest word ik wel blij van de spullen apart maar alles bij elkaar dus niet en wat doe ik dan wel weg en wat niet.
Kunnen jullie goed afstand doen van dingen?

5 opmerkingen:

Miranda | Taxx Life Blog zei

Oh, dit is zo herkenbaar! Ik heb precies hetzelfde. Ik wil rust en een opgeruimd huis,maar het lukt me gewoon niet. Heel soms heb ik wel eens een goede bui. Maar vaak blijft het bij; Wie weet dat ik het ooit nog eens kan gebruiken ;)

nicole orriens zei

Het wisselt. Soms krijg ik 'de geest' en dan kan ik heel veel wegdoen, maar boeken bijvoorbeeld lukt me helemaal niet.

Ipie zei

Ja, ik kan goed dingen wegdoen. Waar ik woon is een levendige Ruilpagina op Facebook en daar maak ik geregeld gebruik van. Ik heb bv een boek wat ik niet wil bewaren en dat ruil ik dan tegen een pak macaroni. Als de macaroni op is, heb ik dus letterlijk meer ruimte.
Bij alles wat ik heb denk ik: “Als ik nu zou gaan verhuizen naar een kleiner huis, zou ik dit dan mee nemen”?
Als het antwoord ontkennend is, kan het dus weg.
Geregeld doe ik zo een opruimronde en ik merk dat ik hetgeen ik 3 jaar geleden nog wilde bewaren, nu zonder problemen weg doe.

Marie-Louise zei

Ik heb net een hele kofferbak vol spullen naar de kringloopwinkel gebracht. Ongelooflijk wat een mens voor rommel verzameld. Ik heb ook heel lang bij van alles gedacht: Altijd handig als ik het nog een keer nodig heb". Maar zo krijg je steeds meer spullen die je in feite niet gebruikt en alleen maar plaats innemen. Nu ik meer durf weg te doen lucht het eigenlijk heel erg op. Wat ook geholpen heeft is het feit dat wij het huis van mijn schoonmoeder hebben leeg geruimd en wat daar allemaal uitkwam.... Dat wil ik mijn kinderen niet aandoen, dus opruimen maar!

Mizi Margueron zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.