Sale Solden 2023Sale Solden 2023

woensdag 20 december 2023

Langzaam richting het nieuwe jaar

We gaan langzaam richting het nieuwe jaar en ik merk dat ik in mijn hoofd al dingen aan t afwerken ben voor t oude jaar. Zo bekijk ik wat t jaar ons financieel heeft gebracht, bedenk wat ik heerlijk vond, maar ook wat ik echt anders wil. Ik ben eruit wat het grote doel voor me gaat worden en dat is echt alles wegdoen wat niet meer nodig is. Merk dat al mijn spullen me overwelmen en ik er echt heel erg ongelukkig van word. Ik loop vast. Ik ga in de kerstvakantie er maar eens een plan voor maken en dan volgend jaar mijn dagen vullen met het huis ontspullen. Hier zal er ook gekeken gaan worden wat mag er zo weg en wat kan er nog verkocht worden want stiekem stel ik mezelf ook tot doel om nog een hap uit onze hypotheek weg te werken. Het kan maar gebeurd zijn. Dus iets van een leuk visionboard die me aanmoedigt of iets van schema's die me de week doorhelpen. We gaan t zien. Zijn jullie al aan t afronden en plannen aan t maken voor t komende jaar?

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Wat een goed plan!
Ontspullen blijft een ongoing proces bij mij.
Heb al veel gedaan maar kom al jaren niet toe aan mijn kledingkast. Ik koop bijna niks maar heb heel erg veel van de afgelopen 20 jaar.
Verder zet ik vol in op gezondheid. Bewegen en naar 80% plantaardig eten.
En januari no spend maand en sws zuinig zijn :)
En ook aflossen,
Zit nu op 135.500 dat wil ik naar €125.000
Gr.Marij

nicole orriens zei

Nee, ik ben daar eigenlijk nog niet aan toe. Eerst maar eens Kerstmis.

Anoniem zei

Voor het nieuwe jaar hebben we plannen om eindelijk wat grote verbouwingen aan ons huis uit te voeren, het is echt nodig en de financiele ruimte is er eindelijk.
maar voor het verbouwen is het ook nodig om natuurlijk goed te ontspullen, ben ook gauw overweldigt door alle spullen om me heen. Ik was al een beetje begonnen en heb nu ook weer een volle doos en zak voor de kringloop staan en oudste zoon voegde daar ook nog wat dingen aan toe. Ik heb met dochter af gesproken dat ze deze vakantie echt haar kamer moet uit mesten. Ik heb gemerkt dat tijdens het opruimen en onstpullen, ik sommige spullen ook beter moet organiseren zoals spullen van de zelfde categorie bij elkaar. En kijken wat ik heb en dat opgebruiken ipv steeds dezelfde dingen kopen omdat ik vergeten ben wat ik heb. Zo kwam ik op verschillende plaatsen in huis etiketten tegen, die ik niet vaak nodig heb, dus waarom heb ik er zoveel? Ze liggen nu bij elkaar en een aantal zijn al gebruikt voor op de kerstcadeautjes. Ik hou zo van kerstversiering en heb heel veel. Dit jaar ook goed gekeken wat ik echt niet meer gebruik, dat gaat naar de kringloop en ik heb spullen gebruikt om kerstbakjes te maken voor de begraafplaats.En nog een mooie kerstkrans gemaakt voor op de deur,bloempotten, krans en oase had ik zelfs ook allemaal nog in huis.
Maar eerst lekker de feestdagen vieren met ons gezin,onze tweede zoon is gister thuis gekomen van 4 maanden studie in het buitenland.
Fijne feestdagen!