Sale Solden 2023Sale Solden 2023

dinsdag 31 oktober 2023

Heb jij nog een anonieme ov chipkaart met saldo?

Heb jij nog een anonieme ov chipkaart die wellicht al verlopen is? Check dan of je nog saldo terug kan vragen. Het blijkt dag er echt tientallen miljoenen niet geclaimd worden. Moet bekennen dat ik alleen in uiterst noodgeval het openbaar vervoer zelf pak. Vanuit mijn studententijd is de weerzin tegen de bus en trein zo groot geworden dat ik er zoveel mogelijk vanaf zie. Ooit schafte ik een kaart aan dit was voor mijn werk toen nodig. En zelf heb ik t geld inderdaad ook terug gevraagd en dit ging best makkelijk. Het is afhankelijk van t saldo of t via een formulier moet en je de pas ook moet opsturen of dat je t gewoon digitaal kan doen. Volgens mij kan je tegenwoordig overal gewoon met de pinpas in en uitchecken dus die kaarten zijn overbodig geworden. In geval van nood kan je nu immers je pinpas gebruiken. Dus heb je nog ergens zo'n pas liggen? Waardeer hem af voordat het saldo verloopt.

5 opmerkingen:

nicole orriens zei

Ik had er een paar maar de code werd niet meer herkend helaas.

Anoniem zei

Ik had het bericht ook gezien. De kaarten lagen al een tijd klaar omdat je hier in de buurt niet verlopen kaarten alleen bij het station kan inleveren. In het bericht stond dat dit nu ook via de website kon. Meteen gedaan maar vervolgens moet je wel weer meteen naar een punt voor het ophalen van de ‘bestelling’. Dit kon gelukkig wel hier bij de supermarkt, maar bij het ophalen werd de kaart meteen geblokkeerd en dit klopte niet met de instructie. Nu dus weer contact opnemen wat te doen.

Lot zei

Ik heb nooit een ov kaart gehad 😁. Laatste keer dat ik met tram ging was er de strippenkaart nog en daarna nog een keer met een gratis gekregen dagkaart in Amsterdam.

Wieteke zei

Als je als student je persoonlijke kaart met je studentenreisproduct kwijt raakt moet je ook een anonieme kaart kopen en daar komt dan je tijdelijke studentreisproduct op.
Dus zo nutteloos zijn die kaarten niet.

Ik heb juist in mijn studententijd het reizen per trein en bus ontdekt en vind dat nog steeds de beste manier van reizen. Maar ook als student reisde ik buiten de spits en dan is het prima te doen natuurlijk.

Anoniem zei

Beste.

Wel gek dat je voor het terugvragen van een restant saldo op je anonieme ov kaart je hele hebben en houden moet vermelden. Dan ben je alsnog niet meer anoniem!

Lijkt me beter om op een station het restant van een kaart contant terug te krijgen.

Ik ben van plan om z'n kaart dan maar in een collectebus te gooien