Sale Solden 2023Sale Solden 2023

donderdag 3 augustus 2023

Aflosmeter bijgewerkt.

Ik zie dat ik al een paar keer de aflosmeter niet heb bijgewerkt. Toch heb ik de afgelopen maanden nog wel elke keer wat afgelost. Daarmee daalde de hypotheekschuld naar 140500 euro. En dus is de volgende mijlpaal alweer in t zicht. We losten dit jaar al 8800 euro af. Dit scheelt ons elke maand 15 euro in de maandlasten. Soms slaat de twijfel toe of ik wel wil blijven doorgaan met t aflossen, maar doordat ik alle automatische besparingen op een aparte spaarrekening laat storten kan ik t niet laten om het weer over te boeken zodra er een leuk bedrag op staat. En nu denk ik dus hoe leuk zou t zijn om onder de 140000 te komen. Aankomende maand gaat t zeker niet lukken daar man vorige maand nauwelijks uren gewerkt heeft en we dus een erg karig loon verwachten. Ik heb er nu een extra spaarrekening bij geopend voor karige maanden op te vangen. Moet alleen eens even gaan kijken hoe we hier geld naartoe gaan sparen. Zit nu te denken om alles boven een bepaald salaris naar deze rekening te gaan storten. Doel is dan zo'n 2500 euro er op te krijgen zodat we in mindere maanden dan kunnen aanvullen naar de betaalrekening en weer bij kunnen sparen in de betere maanden. Ik verwacht dat over ongeveer 2 maanden het razend druk gaat worden op zijn werk dus dan kunnen we richting de pot gaan sparen. Helaas wil de werkgever niet wat uren reserveren voor de mindere maanden dus dan regelen we het zelf maar zo. Op dit moment eten we voornamelijk uit de voorraad. Dit scheelt lekker op t bidget en ook op de camping heb ik al het een en ander liggen wat we nu kunnen of moeten opeten. Want de voorraad daar moet ook weer op voordat we naar huis toe gaan. Morgen ga ik een paar kasten in de keuken uitpakken en reorganiseren. Ik wil even naar de action voor wat fijne afsluitbare bakken. Zodat niet alles in de lades meer rondslingert maar ik er meer zicht op heb. Fijn dat er zoveel overvloed is dat we voorlopig goed vooruit kunnen. Daar ben ik echt wel dankbaar voor. Momenteel laat ik man of kinderen vaak de kleine boodschappen halen die ik tekort kom zodat ik me niet elke keer een hoedje schrik van al die prijsverhogingen. Volgend jaar wil ik kijken naar de mogelijkheid om wat meer groenten bij huis te zaaien al besef ik me ook dat met al onze tijd op de camping dat best lastig te organiseren is. Dit jaar heb ik voor t eerst dahlia's gezet en door alle regen heb ik nu de eerste bloemen kunnen plukken. Ik vind elke bloem echt een cadeautje. Het zijn geen hele bossen maar elk takje is er een. Ga nog even wat lezen en dan lekker naar bed.

3 opmerkingen:

nicole orriens zei

Wat leuk dat je bloemen uit eigen tuin kon plukken! Dahlia's vind ik altijd prachtig.

Anoniem zei

Wij kregen een erfenis(je) waarmee we het laatste deel van onze annuïteitenhypotheek in één keer konden aflossen. We hebben nu alleen nog een stuk aflossingsvrije hypotheek waarvoor we bijna €100 per maand betalen. We bouwen geen pensioen op dus doordat de woonlasten nu laag zijn kunnen we mooi meer geld gaan sparen voor de pensioenpot.
15 Jaar geleden hebben we deze hypotheek afgesloten en we betaalden toen iets meer dan €900 per maand. We heb altijd extra afgelost, ook de kleine beetjes zoals statiegeld en geld-terug-acties. Door het sneeuwbaleffect ging het steeds sneller. Als we de erfenis niet hadden gehad waren we over 5 jaar klaar geweest met het annuiteitendeel.
Groet, Ikkelien

Anoniem zei

Sla kun je altijd zaaien. Zelfs doorgeschoten sla kun je nog goed eten. Pas als de bloemen open gaan, wordt de sla taaier en echt bitter.
Een extreem grote courgette wordt hier in de soep gebruikt of gevuld met gehakt, groenten en kaas.