Sale Solden 2023Sale Solden 2023

zondag 2 juli 2023

En weer onder invloed

Gisteren toen t weer om was geslagen kwam de jeuk meteen ook weer in alle heftigheid opzetten. Wist me de hele ochtend al geen raad maar dacht ik wil en zal geen tablet in nemen. Nou om 16 uur toen t echt niet meer ging verloor ik t gevecht. Jeuk werd minder maar om 20 uur ben ik in bed gekropen omdat ik helemaal groggy was. Vannacht specht geslapen want weer elke keer wakker van de jeuk. Ook nu is mijn hoofd weer overuren aan t maken wat wijsheid is. Zoals de arts in het UMC ooit tegen me zei het is niet gek dat je moe bent het grootste orgaan van je lijf is erg ziek... Ga vanmorgen de boel in de voortent en caravan dus een beetje opruimen want met de warme weken hebben we aardig de boel de boel gelaten. Misschien dat ik dan vanmiddag wel even de ogen dichtdoe....

8 opmerkingen:

Elma zei

Hoi, ik had vorige week al gevraagd wat voor pillen je gebruikt? Is het anti-histamine? Hooikoorts, allergie tabletjes?
Zo ja, dan heb ik een hele goeie tip.
Ik heb dezelfde klachten gehad, jaren, en het blijkt dat die tabletjes verslavend zijn. Als je er mee stopt komt er nog ergere jeuk. Ik kwam er maar niet vanaf. Gek van de jeuk. Tot ik bij een osteopaat kwam, en die zei dat ik eens L- histamine moest proberen. Dat is een hersteller voor je grootste orgaan, de huid. En zo ben ik er vanaf gekomen na een paar weken. Altijd nog dankbaar voor.
Heel verhaal, maar als je meer wilt weten hoor ik het wel.

Groetjes Elma

Lot zei

Ekma, geldt dat ook voor Cetirizine?
Dat gebruik ik sinds kort voor mijn ouderdomsjeuk, die is onderhuids en ik had het vooral aan de flanken van halverwege dij tot oksel en dan een van van 15 cm breed. Van dermatoloog al een zalf voor gekregen die ook wel hielp maar toch vlamde het soms hevig op. Nu is het 80% verminderd en op het moment goed mee te leven.

Ik heb ook eens een uitbraak van netelroos gehad over hele lichaam, zijn zelfs 2 stoorkuren prednison aan te pas gekomen, dat was door de stress van laatste jaar van mijn werkzame leven.
Ik weet dus wat jeuk is en hoe vreselijk vermoeiend en gekmakend.

Elma zei

Hoi Lot, ja ik bedoel citirizine. Zoek maar eens op medicijnen.nl op bijwerkingen. Daar schrik je van. Je komt er niet meer vanaf.

Petra zei

Lekkere kwakzalverij, hier.

Ellen1979 zei

Antihistaminica zijn niet verslavend! Daar is veel onderzoek naar gedaan. Wat je bij het gebruik van dit soort middelen niet aanpakt is de oorzaak van het probleem. Maar bij stress in je lijf kan een kleine allergie voor bijvoorbeeld een vrucht ineens zelfs gevaarlijk worden. Het is voor de rust in je lijf soms echt de enige oplossing. Dus gebruik antihistaminica genoeg! Je lijf is je dankbaar en gebruik de middelen zoals je arts ze voorschrijft. En heb je er vragen over, stel ze aan je arts.
Sterkte met de jeuk

Lot zei

Dank Elma voor je reactie. Ik ben nu wel heel blij van de jeuk af te zijn en ben al begin 70 dus hoop dat het de rest van mijn leven blijft helpen. Ik heb verder geen last van bijwerkingen gehad en neem ook maar een halve.

Anoniem zei

Wist je dat bepaalde voeding een histamine reactie uitlokt, dat je je lichaam dus kunt helpen door deze produchten/ groente niet te eten.in periode van klachten. Zelf heb ik ernstige hooikoorts klachten waarbij ik jaarlijks moet spuiten met prednison omdat ik anders geen lucht krijg door de astmatische klachten. De jeuk van de huid is niet te harden, loop neuze dikke ogen niets is mij vreemd, anti histamine was mn vriend, dit jaar volg ik een strik lectine vrij dieet, dit is echt heel erg streng en onwijs lastig maar voor het eerst in mn leven amper last van mn hooikoorts klachten. Tuurlijk soms moet ik niezen of voel ik me wat benauwd maar het valt in het niet vergeleken bij voorgaande jaren. Hoop dat iemand hier mee geholpen is. Veel liefs

nicole orriens zei

Wat naar dat je zo last had! Ik voel met je mee. Het lijkt me echt heel akelig.