Sale Solden 2023Sale Solden 2023

zaterdag 4 maart 2023

Boodschappen

Vandaag wat boodschappen gedaan en voor t eerst besloot ik dat bepaalde dingen in de winkel bleven omdat ik er niet meer van kan genieten tov de prijs die ervoor gevraagd wordt. Het zijn zaken voor de lekkere trek die ik normaal wel haal voor t weekend maar nu dacht ik ik doe t niet langer. Smeersel voor op brood dik drie euro. Ik had een verplakking gehaktballetjes van de Lidl in de handen. Ik weet zelf rollen is goedkoper maar nam deze vaak voor t gemak en de lekker en draaide dan van elk balletje twee balletjes omdat ik ze kleiner en lekkerder vind en je hebt meer balletjes :-). Bedacht me dat ik nog wel een kippenpoot van 0,25 cent in de vriezer heb liggen en de soep dan net zo lekker vind. Margarine voor op brood wordt hier nauwelijks gegeten en ik wees mijn man op de prijs van bak en braad met de opmerking of hij ju snapte dat ik zo min mogelijk in de pan doe. Ik kook morgen wel een paar eieren die ik zelf met wat mayo en een augurkje omtover tot een smeersel. We hebben morgen ook nog in de middag een verjaardag dus soep met een lekker broodje voldoet dan wel. Laten jullie ook dingen in de supermarkt liggen nu?

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Je kan ook goedkoop zelf humus maken, ook heel lekker als smeerseltje.Of een blikje tonijn met wat mayo een uitje en augurkje.

Ik laat al langer dingen liggen, of koop het minder vaak. Kaas nu eens per maand, snacks koop ik al langer niet meer op eens per maand een zak chips. Ik drink minder koffie. Vooral thee, met planten die in de tuin staan(doe ik al langer)ik droog de laatste oogst om in de winter te gebruiken.

Lot zei

Nee ik hoef nog niets te laten liggen maar hou me wel strikter aan boodschappenlijstje. En ik neem vaker afgeprijsde dingen mee. Afgelopen week werd er bij de Lidl net rundergehakt met 30% afgeprijsd en heb ik 3 kilo meegenomen en chipolataworstjes, 2 pakjes van 5 voor 50 cent was ook net neergelegd.
Gisteren in Belgie boodschappen gedaan, de melk en boter en benzine is daar nog steeds goedkoper en daar ook 3 dingen met korting meegenomen. Als je veel inslaat, en ik heb gelukkig veel opberg en vriesruimte dan loont dat zeker, heen en weer 80 km verreden en ik vind het ook leuk om eens te doen

Kopka zei

Absoluut, met name luxe als een stuk brie in het weekend en bijna alles wat ik weleens voor het gemak mee nam, zoals diepvries pizza. Koop nu soms via mega food stunter of maak alles zelf.

Nicole zei

Wij zijn eieren gaan kopen bij de boer. Voorheen kocht ik ze bij de kaasboer, maar 4,20 voor 10 grote eieren vind ik niet normaal meer. We eten er veel, dat scheelt flink. Soms koop ik nu huismerk ipv A merk.

Nans zei

We kiezen steeds kritischer. Ik koop geen chips of kaasjes met toastjes meer. In plaats daarvan maak ik smeersels en bakken we koekjes op koude dagen (win/win).

Brood is brood van gisteren en ‘s winters een paprika kopen naast de seizoensgroenten doen we eigenlijk ook nog nauwelijks meer.
Wat ik koop is óf in de aanbieding, óf zo laag mogelihj geprijst basisvoedsel.