Sale Solden 2023Sale Solden 2023

maandag 13 februari 2023

Help ik kan niks weggooien../

Ik luister en bekijk allerlei informatie over ontspullen, huis opruimen en huis bijhouden. Kom er steeds meer achter dat ik het vreselijk lastig vind om afscheid van dingen te nemen. En toch zal t moeten. Vandaag is onze kelderkast aan de beurt. In ons gezin beter bekend als de gooi maar in kast. En niet gelogen hij lag nu zo vol dat we met de kont tegen de deur aan die kast dicht moesten duwen. En dus besloot ik vanmorgen die kast maar eens leeg te halen. De te klein geworden schoenen die lelijk zijn kunnen zo weg. Heb echter ook nog drie paar die ze nauwelijks gedragen heeft lees drie a vier keer. Die kan ik niet zo wegdoen maar denk dan daar kan ik misschien nog een paar cent voor krijgen. Ik kwam een hele grote doos met boeken tegen die ik allemaal nog wil lezen. Ik hoor en zie in mijn achterhoofd een opruimcoach die aangaf dat t alleen maar onrust veroorzaakt doordat je t gevoel hebt dat er nog teveel moet. Straks toch maar eens even kritisch door de stapel welke de moeite van t bewaren waard zijn. Rest kan wellicht in zo'n meeneemkast voor anderen die een boek zoeken of op de weggeefhoek. Ik viste er twee spellen uit die mee gaan naar de kringloop, de monopoly junior probeer ik te verkopen. Al met al gaat er nu maar weinig weg, de kelderkast ziet er redelijk uit maar nu zit ik met heel veel zooi in de woonkamer waar ik weer een andere plek voor aan t zoeken ben en waardoor er op die plek weer een chaos aan t ontstaan is. Ik denk dan dat is een handige plek en vervolgens trek ik die kast erbij open om vervolgens nog meer zooi in de woonkamer te hebben. pffff ooit komt t goed denk ik. (volgende week is mijn man jarig dus moet dan alles weer netjes zijn heb dus een stok achter de deur)

4 opmerkingen:

Tekenderwijs zei

gewoon alles naar de kringloop dan ben je het kwijt.

hobbycobus zei

K herken dit ook bij mezelf. Zonde om weg te doen, kan altijd nog van pas komen. En dan doe ik het weg en dan een paar maanden later denk ik. Waar is het toch. Kan het nu goed gebruiken.

Anoniem zei

Wij noemen zo'n kast die vol zit altijd een Monica kast(van de tv serie friends), ik moet bekennen ik heb een zelfs een paar Monica kasten..
Maar herkenbaar wat je schrijft, ik wil het huis ook graag opgeruimd en georganiseerd hebben, heb al heel wat youtube declutter filmpjes gezien voor inspiratie, maar schiet zelf nog niet erg op zeg maar..
Deze week wel echt al een begin gemaakt met de voorjaars,- zomerkleding en schoenen van mijn kinderen uit te zoeken, wat nog goed is al in zakken gedaan een aantal kledingstukken moeten nog even in de was en kunnen dan ook in de zakken en breng ik naar de tweedehands kinderkleding winkel, ik krijg dan een deel van de opbrengst. Ook al een doos neergezet voor de kringloop, als iets weg mag er gelijk in doen. Boeken voor de minibieb kastjes liggen ook klaar, alleen nog wegbrengen.
Onze voorraad/kelderkast mag ook weer opgeruimd, we hadden ooit al een rek neergezet met manden erin met labels voor pasta, broodbeleg, soepen, chips, bakproducten enz.Dit werkt vrij goed voor ons, Regelmatig in de manden kijken wat er nog nog inzit en wat aangevuld moet worden zit zo'n mand helemaal vol dan hoef ik voorlopig niet bij te kopen. Maar dan nog ligt er voor het rek nog van alles en nog wat.. dus daar ga ik ook maar eens mee aan de slag.

nicole orriens zei

Ik snap je wel: het valt soms ook niet mee om dingen ook echt weg te doen. Toch is dat denk ik wel de kunst.