Sale Solden 2023Sale Solden 2023

donderdag 1 december 2022

Hypotheekaflossing dit jaar.

Het jaar is bijna voorbij en ik denk dat ik dit jaar niks meer ga aflossen. Met nog een jaarbetaling voor het ziekenfonds eind dit jaar is het even pas op de plaats maken om de spaarrekening weer aan te kunnen vullen. En dus besloot ik eens even te kijken wat we dit jaar hebben afgelost. Het mooie bedrag van 7500 euro. Het afgelopen jaar kwamen we door de aflossingen onder de helft van het ooit opgenomen hypotheekbedrag. En als ik kijk wat nu de waarde is dan zitten we nu onder 1/3 van dat bedrag. Hebben jullie afgelopen jaar nog afgelost of een flinke investering gedaan?

3 opmerkingen:

Petra zei

Da's inderdaad een mooi bedrag. Stukje bij beetje kom je er wel, zo.

Anoniem zei

7500 is een mooi bedrag en fijn dat er nu al zo’n groot deel is afgelost.
Wij hebben dit jaar niet afgelost, maar verbouwd. Heeft al met al ruim 40.000 euro gekost en volledig uit eigen middelen kunnen betalen.
Doel voor komend jaar is de buffer weer aanvullen en 10.000 euro extra aflossen.

Anoniem zei

Wij hebben dit jaar zonnepanelen en rolluiken aangeschaft, bijna alle lampen vervangen voor led en binnenkort wordt de verwarmingsketel, vloerverwarmingspomp en radiatorknoppen vervangen. De spaarrekening is dus zo goed als leeg. Voor volgend jaar geen plannen eerst maar eens de spaarrekening aanvullen.