Sale Solden 2023Sale Solden 2023

donderdag 17 november 2022

Gratis met Ov als oplossing voor openstaande vacatures.

Ik hoorde in t nieuws dat de VVD aan t kijken is of ze het mogelijk kunnen maken om militairen gratis met t ov te laten reizen. Want zo redeneert men als we vaker militairen zien dan willen mensen wellicht eerder t leger in omdat ze dan het voorbeeld zien en ook met die mensen in contact kunnen komen. Eerlijk gezegd roept t van alles bij mij op...waarom alleen de militairen? Zitten we allemaal niet te schreeuwen om handen in de zorg? Geef die mensen ook een gratis kaart. En kan dat openbaar vervoer er dan wel ineens voor zorgen dat die mensen op tijd in de kazerne aan komen? Ik hoor niet anders dan dat de treinen niet op tijd rijden of zelfs gewoon helemaal niet rijden. Kennelijk helpt t niet dat er mensen in NS- uniform op t station lopen... Ik vraag me dus echt af wat zo'n plan gaat kosten en wat t oplevert. Want geloof er helemaal niks van dat je op die wijze mensen aantrekt. Dan zou ik eerder zeggen laat militairen af en toe een handje mee helpen in de zorg. Worden de mensen daar wat ontlast. Ziet iedereen ze wat vaker in beeld. Heb me ook tijdens de pandemie afgevraagd waarom er geen groot militair hospitaal in gebieden werd neergezet op het moment dat alles overliep en er overal naartoe verplaatst werd. Het leek me een hele goede manier om je te laten zien en volgens mij moet het in het leger mogelijk zijn om op dat moment je kracht te laten zien door zo'n ziekenhuis op te bouwen. Dat doen ze toch ook in de oorlogsgebieden? Als je je als leger meer zichtbaar wil opstellen doe dat dan op een nuttige manier dan is t win-win. Ik zie er geen voordeel in als ik een militair in zijn vrije tijd waarschijnlijk met oortjes in lekker relaxed in de trein zie zitten...

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Je hebt het over de hulp van het leger bij de pandemie. Het leger heeft wel degelijk meegeholpen. En wel in de ziekenhuizen waarvan het personeel zelf ziek was.
Maar vergeet niet dat de opleiding van een legerhospik anders is dan van ziekenhuispersoneel. Zij weten bijvoorbeeld veel meer over chemische wapens, hechten van diverse wonden en zware verwondingen dan iemand van een ziekenhuis. Dat zijn dingen die een gewoon verpleegkundige niet hoeft te weten. Dat weten de specialisten.

johmar zei

Vroeg mij ook af waarom alleen militairen en zie het verband tussen gratis reizen en dan denken goh is defensie niet wat voor mij? ook niet echt. En net wat je zegt de treinen zitten al vol en hebben door personeelstekoren ook problemen om alle treinen te laten rijden. Maar zo zijn er wel meer zogenaamde oplossingen die bij mij vragen oproepen zoals het gratis maken van kinderopvang, mooi hoor, maar ook daar zijn de personeels te korten groot en worden die niet groter door het gratis te maken?