vrijdag 17 september 2021

Vijf besparingen vrijdag..

1 Vanmorgen kocht ik twee broden voor 0,25 cent en een pakje ossenworst van 0,25 cent. 2 Ik hoop vanmiddag bij de kringloop wat shirts voor de jongste te kunnen scoren. Hier is alle kinderkleding vanaf maat 134 2,50 euro. Of je nu een winterjas scoort of een t-shirt. Voordeel vind ik persoonlijk dat ik oan zien of een shirt na t wassen netjes blijft en vormvast is. 3 Vandaag maak ik een grote pan stoofvlees in mijn crockpot Hij was niet goedkoop in aanschaf maar heeft me al heel wat geld bespaart. Ik doe ook meteen een paar porties in de vriezer. Die neemt mijn man dan weer mee op de vrachtwagen of ik heb iets klaar als ik een keer weinig tijd heb. Al kan ik met deze pan in ong 15 minuten een maaltijd van groenten en aardappels op tafel zetten door te stomen. (meeste tijd verdoet de pan door op druk te komen. Doe altijd al een beetje kokend water erin dat scheelt ook weer tijd. 4 Dochter heeft vandaag schoolreisje. Ze krijgt een zakje snoep en drinken mee van huis. Een patatje en een snack wordt door school verzorgd. School heeft als regel voor alle klassen dat er geen geld mee genomen mag worden. Zelf vind ik t fijn, omdat er zo geen kinderen buiten de boot gaan vallen van wie de ouders het geld er simpelweg niet voor hebben. Ben dus blij met deze opgelegde besparing. 5 Vanavond gaan we niet naar de bioscoop maar houden wel een bioscoopavondje thuis. (Gordijnen lekker dicht, hapje drankje op tafel en wellicht gooien we nog wel de matrassen in de kamer.) Heerlijk en onze jongste vindt het zo'n feest als we in de kamer slapen ;-)

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Wat fijn dat de school zo'n regel heeft van geen geld mee!
Er zijn heel veel kleine dingetjes, maar ik veronderstel die als bekend zijnde.
Naar ons vakantiehuisje nemen wij altijd een pan met hard frituurvet mee. Scheelt dure friet en snacks halen!
De waterkoker en filterkoffiezetter wordt afgepast met de te gebruiken kop/mok water gevuld. Zo verwarm je niks te veel en hoef je niks weg te gooien.
Man neemt in hotel kleine waterkoker en oploskoffie/ theezakjes/ cup a soup en mok mee. Hij kookt ook een ei in de waterkoker. Of warmt daarin een sateetje op. Of voor aardappelpuree. Scheelt veel met het eten in het restaurant. En heb je toch iets warms.

Moestuinfeestje zei

De basisschool van onze dochter verzorgt de hele schoolreisje. Ze mogen dus ook geen drinken en snoep mee nemen. En eigenlijk vind ik dat heel fijn. Dan krijgen alle kinderen hetzelfde en is er geen verschil in hoeveel snoep de kinderen meenemen.