Sale Solden 2023Sale Solden 2023

dinsdag 8 december 2020

Genieten van kleine dingen

Momenteel kan ik weer echt van die genietmomentjes hebben. Dan weet ik dat ik weer op de goede weg zit. Zo doet een heerlijke douchebeurt met schuim van Rituals me wegdromen en denken aan vakantie. Of een beker verse muntthee met honing doet me denken aan een spa. Of lekker thee van een stuk gember. Ook een lekkere stamppot kan me dat geluksgevoel brengen als het buiten heel koud is. Dit laatste doet me altijd denken aan winters waarbij ik naar zwemles moest en ik dan bij mijn moeder achterop de fiets mee moest. Het vroor dat het kraakte zo dat je haar knak zei wanneer je t probeerde te buigen. Het weer kunnen genieten van kleine dingen, je merkt dat je weer beter in je vel komt te zitten als je het weer kan.

6 opmerkingen:

nicole orriens zei

Dat is zeker waar! Hoewel het ook juist in barre tijden goed is om de kleine dingen te kunnen zien en waarderen.

anja zei

Die bevroren haren, ik herken het. We hadden les in een onverwarmd buitenbad, de badmeester ging voor de les het ijs kapot steken en aan de kant harken, dan kwam er een stuk van het zwembad vrij waar wij dan in zwommen (ik denk dat dat nu kindermishandeling zou worden genoemd, begin zeventiger jaren was dat blijkbaar normaal).

Helma zei

Ik heb nog nooit gereageerd op een post maar ik kan het nu niet laten. Zwemmen in een bad waarvan het ijs naar de andere kant was geharkt? Onmogelijk! Je raakt bevangen door de kou en verdrinkt...

anja zei

Helma, ik ben 55 jaar, haat water en zwemmen, maar ik en velen met mij hebben dit gewoon overleefd hoor. Er werd simpelweg gezegd: hard zwemmen, dan warm je jezelf wel op.

Helma zei

Anja, ik ben ouder dan jij bent. Dit is nooooooit gebeurd met kinderen die zwemles krijgen maar als jij zulke onzin wil vertellen....helemaal prima. Fijne dag!

anja zei

Zwembad Dolfijn in Ridderkerk. Maar als jij het beter weet, prima joh.