Sale Solden 2023Sale Solden 2023

dinsdag 26 maart 2019

Het laatste salaris

Mijn man had vandaag betaaldag van zijn vorige werkgever. Deze hield ervan om de uitbetaaldag te doen op het moment dat het hem uitkwam. Ergens in de laatste 8 dagen van de maand kon je het geld op de rekening verwachten. Persoonlijk was dat voor ons nooit zo’n probleem, maar er waren zat vrouwen die er over klaagden. Maakte hem niets uit. De boekhoudster zette alles klaar en als ie dan zei dat t eruit kocht dan mocht het eruit en geen minuut eerder.
Wellicht al eerder aangegeven maar ik hield mijn hart vast voor het laatste salaris en het moment waarop. Ervaring van eerdere chauffeurs deden het ergste nl vermoeden. Doordat man de laatste maand bijna drie weken thuis was en zijn dagen heeft mogen opmaken heeft hij nauwelijks overuren.
We hebben vandaag salaris ontvangen en daarbij staat dat het een voorschot is van het salaris van maart. Nou kan ik wel zeuren want in mijn ogen is het geen voorschot maar is het een gedeeltelijke betaling van het salaris van maart.... we wachten het maar af. Zal vast wel goedkomen. Ik kan me als werkgever wel voorstellen als je een klein bedrag achter de hand houdt voor eventuele boetes die nog kunnen binnenkomen.
Mijn man is gisteren begonnen bij de nieuwe werkgever. Hij zou twee dagen meerijden en dan zouden ze kijken hoe of wat. Hij belde me vanmorgen op dat hij vanmiddag alleen naar Denemarken gaat. Haha dat hadden we nog niet voorzien. Maar leuk voor hem. Hoop dat hij het er naar zijn zin heeft en houdt.

De jongste ligt een beetje op de bank. Kwam vannacht klagen over buikpijn en ben twee uur lang Ag en aan naar t toilet gelopen. Ze kreeg vanmorgen specialistische hulp in de klas en ik deed haar naar school met de opmerking dat wanneer t niet ging ze me konden bellen. De juf kwam uit school naar me toe en zei dat ze weinig had gemerkt op zich maar dat ze met eten en drinken wel een heel wit bekkie kreeg. Heb haar nu thuis gehouden. Morgen had ze al een dag vrij dus ze kan mooi even bij tanken nu. Eten wilde ze niet en drinken ook weinig. Heb een glas cola zonder prik bij haar neergezet. Ooit geleerd dat dit evt bacteriën kan doden. We doen t verder kalm aan.

1 opmerking:

Lot zei

Cola is prima, het is natuurlijk een kruidenelixer voor alle ziektes geweest destijds. Toen ik nog werkte gingen collega's regelmatig naar ontwikkelingslanden en hadden standaard blikjes cola bij zich.