Gisteren ben ik nog even met mijn vader voor t winterweer uit naar Duitsland gereden. Ze hadden nog mooie aanbiedingen voor vlees wat vooral met t winterweer goed uitkomt.
Omdat we het vlees uit Duitsland en veel lekkerder vinden maar ook beter aan de prijs gaan we de grens over. (Verhalen over kiloknallers mogen achterwege blijven dank u) het feit dat ik geen water in mijn pan vind met het braden. Het rundvlees dat zo gaar is, maar zeker ook de smaak van het vlees wat veel lekkerder is doet me de grens over gaan.
Ik kocht gisteren 2 kilo karbonade aan een stuk, mijn vader snijdt het vlees dan in mooie karbo’s. In deze zat een redelijk bot aan de zijkant. Ik vroeg hem dan in een stuk eraf te snijden.
Dat stuk heb ik gisteren met water aan de kook gebracht en toen de afgespoelde spliterwten erbij gedaan. Ook deed ik er vast drie winterwortels in en een prei en een stuk knolselderij.
De pan heb ik vervolgens in mijn hooimadam gedaan. Ik gebruik een oude koeltas van de action, leg daar eerst een kussen in dan zet ik de pan erop en dan nog een kussen eroverheen. Vanmorgen haalde ik alles uit de tas en de pan was nog steeds goed heet. Ik ploos het vlees van de botten af en deed er nog meer winterwortel en knolselderij in. Daarna nog een halve prei en twee hele uien. Tot slot nog een pakje erwtensoep. Alles weer aan de kook gebracht en nog een worst van de Aldi erin. Deze keer sla ik de spekkies over want er zit meer dan genoeg vlees in. < naast het bod deed ik er ook twee karbo’s in. Ik heb nu 5 liter heerlijke soep weer in de hooimadam staan. Mmmmm
Volg me in mijn strijd om het gedeelte van de hypotheek dat nu op aflossingsvrij staat naar beneden (0) te krijgen. Dit doe ik door mijn best te doen om mijn inkomen te vergroten, o.a geld-terug-acties, tweedehands aankopen, aandelen en advertentie inkomsten en door uitgaven te verkleinen.Wil je mij een keer een persoonlijk bericht sturen? Leuk dit kan naar geldover@outlook.com.
dinsdag 22 januari 2019
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
-
Vandaag belde mijn broertje weer of ie mijn koffer mocht lenen. Ja natuurlijk. Hij heeft een vriendin in Zweden en waar hij eerder met de vr...
-
De titel van mijn blog Geldover doet de laatste tijd mijn blog niet echt eer aan. Ik ben aan het einde van de maand blut, sterker nog je ka...
-
Ik ben helemaal happy, heb net een hele mooie tripp trapp stoel op de kop weten te tikken voor maar 25 euro. Was al weken aan het kijken naa...
7 opmerkingen:
Wat een briljante manier om zo'n hooimadam te maken! En fijn dat het ook zo goed werkt zeg.
Wat erg voor die heerlijke pan snert, een rookworst van de Aldi....
Als je nou weer eens om zalm gaat, ga daar dan eens naar de poelier aan de Hofstee, die verkoopt heerlijke rookworst, ze worden goedkoper, wat je dr meer koopt, kunnen prima in de vriezer.
Ik kan het hele recept prima volgen tot "een pakje erwtensoep". Bedoel je een pak spliterwten misschien?
Was niet zo een uit zo’n lang houdbaar zakje hoor maar een verse slagersrookworst al denk ik dat die van jouw slager idd nog lekkerder was geweest
Nee een pakje met daarin een zakje van Honig
Wat bouillonblokjes is ook prima ervoor ipv een kant en klaar pakje
Totdat je over het ‘bod’ begon kon ik je nog volgen......
Een reactie posten