dinsdag 7 juni 2016

Aflossing

Ik kreeg net bericht van mijn bank. Ze hebben mijn extra aflossing van 500 euro ontvangen. Ik stond erg in dubio gaan we wel of niet door met t aflossen van de hypotheek? 
Ik ben hard aan t overdenken wat ik zelf wil, ga ik door met deze baan, met deze werkgever, wat zijn de consequenties als ik wegga? Ondertussen heeft ook de werkgever van manlief aangegeven dat ze graag van hem af willen. De sfeer was elke keer al niet lekker en ze zijn nu een aantal werknemers aan t wegtreiteren waaronder mijn man. Collega's vragen zich allemaal af wat de bedoeling daar gaat worden. Ze hebben nl wel nieuwe auto's besteld, maar jagen ondertussen de bestaande chauffeurs dus weg. Manlief werkt er bijna 12 jaar nu. Hij heeft momenteel twee keer gesolliciteerd en bij allebei was t gesprek dusdanig positief dat hij bovenaan de lijst staat. Als er een chauffeur daar gaat lopen zal hij gebeld worden. Een ervan is zijn vorige baas, jij is daar toen weggegaan omdat hij meer thuis wilde zijn. Ondertussen is het hier nog gekker als bij zijn vorige baan toen. Hij is nu de hele week bijna van huis, moet eens in de vier weken op de zaterdag rijden. Kan nooit fatsoenlijk vakantie krijgen, twee weken hoogseizoen en de andere dagen is standaard ruzie omdat het hen nooit uitkomt. Als ie een keer op tijd thuis wil zijn omdat onze oudste iets belangrijks heeft is het hommeles. Daar kwam een aantal maanden terug de mededeling bij dat iedereen vanaf nu ook klaar moest staan op 1 feestdag per jaar. En ipv even overleggen wie wanneer. Nee hoor hop hier heb je een lijst en slikken maar. 
Ik moet zeggen dat ik t allemaal best eng en spannend vind. Want bij een andere baas betekent proeftijd en wat als er toch een vaste baan in zit? Dan is geld achter de hand misschien beter. Aan de andere kant denk ik ook weg is weer weg doei hoeven we nooit meer naar om te kijken.
En op de lange termijn de keus om wellicht allebei parttime te werken. Ik gun t manlief ook zo. Genieten van ons gezin en rust.
Wat zouden jullie doen aflossen of achter de hand houden?

10 opmerkingen:

Anoniem zei

... misschien kun jij fulltime gaan werken en je man wat minder...?

The Fabulous Life of Ellen zei

Wat vervelend zeg! Misschien goed om wat geld achter de hand te houden dit jaar? Mocht het dan anders lopen heb je daar in ieder geval geen zorgen om.

geldover zei

Vanwege ziekte is dat niet mogelijk. Zit met 20 uur aan de max.anders moet ik me om de haverklap ziek melden en dat wil ik niet.

Ineke zei

Ik zou nu wven bufferen tot je weet waar je aan toe bent, geld in het huis kun je niet terug halen. Aflossen kan altijd nog.

doortjesblog zei

Ik zou alles even achter de hand houden, een vaste baan is zeldzaam momenteel. Mijn man heeft twee keer een faillissement meegemaakt van zijn werkgever en sindsdien werkt hij van contract naar contract, maar het lukt wel altijd! Spannend voor jullie de komende tijd!

PetraH zei

Ik zou het ook even achter de hand houden. Kijk, blijkt het over een half jaartje allemaal prima te lopen, dan kun je het dan natuurlijk alsnog aflossen. Volgens mij heb je dan op 500 euro nog maar 10 euro teveel rente betaalt of zo; nou, die 10 euro lijkt het mij wel waard. Dat je nog even afwacht, totdat jullie wat meer zekerheid hebben.

Gewoon Vlijtig zei

Wij hebben dit vorig jaar ook gehad. Wij hebben van 1 hypotheek (30.000 euro oorspronkelijk) 20% afgelost. 6.000 euro. Verder niets. Eerst afwachten. Momenteel zitten wij met de studiekosten van zoonlief.
Het is allemaal erg spannend. voor ons heeft het allemaal erg goed uitgepakt. Manlief is gepromoveerd en is weer zeker van zijn baan. Wij willen dit jaar alsnog de 6.000 euro aflossen rond november. En dan in januari/februari weer de 6.000. De restsom is dan nog 1.340. Eens kijken wat de boete is als ik dat ook in februari af ga lossen.
Heel veel sterkte met de onzekerheid. En ik zou even wachten met aflossen.

Lekker Leven Met Minder zei

Het ligt eraan hoeveel je hebt. Ik zou in jullie geval denk wel een half jaar of jaar aan vaste lasten achter de hand willen hebben. Als je dat hebt, dan zou ik in deze periode denk half/half doen, dus als je 1000 hebt, de helft aflossen en de helft sparen. Dan blijf je werken aan je buffer, maar verlaag je ook je lasten, iets waar je nu en straks ook wat aan hebt.

Anoniem zei

Zou altijd gaan voor maximale aflossing. Door jezelf krap te zetten, moet je wel zuinig zijn. Wat niet kan, dat kan niet. Werkte bij mij het beste. Ik heb me jarenlang suf gespaard en afgelost, terwijl het eigenlijk niet eens hoefde. Maar het resultaat is er. Hoe heerlijk is het als je bijna geen vaste lasten meer hebt. Dat komt elke maand weer terug.

Anoniem zei

Vergeet nog te zeggen, dat ik je een berichtje heb gestuurd met een rits aan besparingstips.