vrijdag 26 februari 2016

Reactie op Anoniem

 Anoniem vroeg me gisteren of ik niet beter een keer op vakantie kon gaan en dan de rest kon aflossen. Nee dat is voor mij persoonlijke niet het geval. Ik snap dat er gedacht wordt je hebt nog een hele schuld staan, maar op mijn spaarhypotheek kan ik niet meer inlossen omdat ik daar helaas hoge bijstortingen gedaan heb en nu vast zit met de hoog laag regeling. En de rest van de hypotheek zal binnen tien jaar echt weg zijn. Helaas hebben we voorbeelden te over van mensen die alsmaar zeiden later als we dit of later als we dat. Het later mocht nooit komen. We kiezen er dus heel bewust voor om nu al momenten van later in te bouwen. Mooie herinneringen met elkaar te maken. Toevallig zag ik vandaag nog weer het programma over mijn lijk waarin vier broers met elkaar een hele mooie reis maakten omdat een broer ongeneeslijk ziek was. Zij hadden alles heel mooi gefilmd als document voor later. Ik bedacht me dat wij eigenlijk heel weg laks zij met foto en video terwijl we echt wel goede apparatuur in huis hebben. Moeten we dus echt wat mee gaan doen. Voor later.....
Ik denk dat we het best goed doen we vragen eens per jaar t belastinggeld van de hypotheek terug en we sparen al met al is het bedrag nu samen een 1000 euro per maand. Persoonlijk vind ik dat heel wat. Ik hoop dat ik met de beurs nog wat bij kan sprokkelen al loopt dat de laatste twee maanden even wat minder. 
Om eerlijk te zijn hoop ik zelfs dat we aan t einde van t jaar nog een keer een trip groot of klein kunnen maken. Ik blijf in ieder geval zoeken naar iets leuks. En die hypotheek is inderdaad nog veel geld aan de andere kant als ik mijn netto hypotheeklasten bekijk daar zit een ander van op een flat. (Tja die heeft de schuld ook niet hoor ik je denken, maar die heeft na 30 jaar ook de woning niet vrij)

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Ik snap je overwegingen. Heb zelf ook de mooiste herinneringen aan de vakanties met mijn ouders die helaas veel te jong overleden zijn.

N.

Zakelijk bezuiniger zei

snap dat nooit zo dat er reacties komen met de insteek van dat dat je beter kan aflossen dan op vakantie gaan. Alsof je ook niet nu wat geld zou mogen uitgeven om lekker te kunnen leven en dus op vakantie te gaan

Anoniem zei

Je poost niks meer en dat vind ik jammer je laat je eigen toch niet uit het veld slaan door zo een persoon
groet tineke