maandag 5 oktober 2015

Geen koolhydraten en geen melk

Al eerder wees iemand me erop dat wanneer ik allergisch voor melk was ik waarschijnlijk ook beter de koolhydraten kon laten staan. Bah was mijn eerste reactie moet er niet aan denken er blijft dan wel erg weinig over. Maar vorige week na een flinke buikgriep en het feit dat ik dus bijzonder weinig had gegeten zag mijn huid er mooier dan ooit uit. En nu probeer ik dan toch maar om zo min mogelijk koolhydraten naar binnen te werken. Salades fruit vlees vis en noten o ja en eieren natuurlijk daar moet ik het voorlopig mee doen. 

6 opmerkingen:

Lot zei

Klopt het is niet makkelijk weinig koolhydraten en wel een lekker en vullend menu samen te stellen. Gelukkig is er veel info te vinden.
Is er iets waar je speciaal moeite voor moet doen en je moeiijk vindt??

Yelena Yeli zei

Dat hoeft echt niet samen te gaan. Ik verdraag geen dierlijke melkproducten en geen gluten. Rijst, aardappelen en glutenvrij meel gaat wel goed.
Melk verdragen na de kleuterleeftijd is een genetische afwijking/aanpassing die veel Noordeuropeanen hebben, maar niet allemaal.

Lot zei

Wat ook nog goed kan werken is eten a la Montignac of Fit-for-Life, dwz geen koolhydraten zoals brood met kaas, maar brood met rauwkost of appelstroop, of salade met eiwit.
Geen aardappelen, groente en vlees samen maar aardappelen en groente samen of groente met vlees, kip, ei, vis samen.

Amandjuh88 zei

Ik ben sinds mei melk ( melk al een paar jaar) en granen vrij, ook alle gluten vrije granen bleek ik last. Van te hebben. Ik moet zeggen, wat een verademing geen buikpijn meer! Behalve als ik dus iets verkeerds eet, niet alle gluten vrije producten zijn tarwe vrij ben ik achter. Mijn energie is wat meer. Ik kan nu 3x per dag zelf zoontje van en naar school brengen en die laatste keer doet manlief of oma, voorheen kon ik met moeite 1x naar school.

Het is even zoeken maar als je eenmaal de smaak te pakken heb gaan je ogen open en is er een wereld aan combinaties en mogelijkheden om te eten. Ik vind het niet moeilijk om vol te houden, denk er niet eens over na, dit komt omdat ik duidelijk verschil merk en daar is het mij om te doen. Alleen als ik ergens op vakantie ga bijvoorbeeld Disney, dan neem ik dus een koffer vol eigen producten mee dat is wat meer gedoe.

Succes!

Vlijtig Liesje zei

Waar zo'n griepje al niet goed voor kan zijn! Ik ben benieuwd hoe het je gaat bevallen!

Kopka zei

Ik heb een tijdje het zeventien dagen dieet gevolgd. Enigszins op het zelfde principe opgebouwd. Ik viel veel af, maar miste het brood vreemd genoeg erg. Maar nu ik weer normaal eet ben ik erg bijgekomen en staat brood eten me weer tegen.