Sale Solden 2023Sale Solden 2023

zaterdag 24 februari 2024

Wat wordt nummer drie?

Onze droger begaf het. Hij had geen schade meer want we hebben hem 26 jaar gehad. In het begin gebruikte ik hem hooguit een keer of 10 per jaar. Vrijdagavond gaf ik aan mijn man aan dat t vreemd rook in t washok en dat naar mijn idee de droger wel heel erg warm was. Man rook niets en vond dat ik me aanstelde. Ik haalde echter de was er uit gooide die over de stoel omdat we weg gingen. Dat is een wijze beslissing gebleken wat toen ik de was wilde opvouwen zag ik een heel veschroeid gat in een broek van de jongste. Het was een hard stuk plastic geworden. We haalden hem open en zagen al snel dat de band geknapt was. We belden naar de witgoedwinkel voor advies en die gaf meteen aan dat als we nu vaker droogden we echt beter naar een warmtepompdroger konden kijken aangezien die zich terug zou verdienen door t lage verbruik. Ga hem er niet meer door gebruiken maar weinog kosten na aanschaf is altijd prima. Onze vaatwasser stond ook al meer dan een jaar stil, ook deze hebben we al vanaf t begin dat we hier wonen dat is 16 jaar. We kozen ervoor om deze dan ook meteen maar te vervangen. Het deed dus even zeer vrijdag toen we de pas moesten trekken maar ze komen t maandagmorgen installeren en kijk er nu al naar uit. Had alle was weg woensdag maar had mijn dames aangegeven dat ze vrijdag de kamer opgeruimd moesten hebben. Dat resulteerde in een hele volle badkuip. Aangezien t buiten niet droogt en zelfs in huis nu moeilijk mag de droger maandag meteen zijn kunsten eens even goed gaan vertonen....Slecht nieuws komt in drieen dus wat zou er nog kapot gaan?

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Ik hoop de filter zetter of de waterkoker,een strijkijzer. Die van 2 tientjes bij de Blokker.

Hier was het de auto(20.000km per jaar, woon-werk voor mij en de man als het geen motor weer is), de motor(25.000km per jaar en woon-werk voor de man) en de wasmachine.

Nou 2022 en 2023 hebben we voor Jan met de korte achternaam gespaard voor de nieuwe badkamer en het dak. (Beide uit 1980 en zeer aan vervanging toe.)


Petra

Mevrouw Niekje zei

Ik hoop voor jullie dat het hierbij blijft en niet nog een derde apparaat wordt toegevoegd aan de lijst. Dat van die droger met warmtepomp is inderdaad waar, die zijn ontzettend zuinig! Ik die het nu omdat wij sinds we zonnepanelen hebben ook een metertje in de kamer hebben staan die het energieverbruik of de energieopwekking weergeeft. De stofzuiger gebruikt meer zag ik daarop!