Sale Solden 2023Sale Solden 2023

maandag 9 oktober 2023

Heitje voor een karweitje….

Echt, als er iemand een hekel heeft aan huishoudelijk werk dan ben ik t. Het overweldigd me. Ik ben een hoarder. Alle kastjes zitten dan ook volgepakt en ik heb moeite met dingen weggooien. Volg allerlei sites over minimaliseren, kijk programma's over hoarders. Soms schiet ik dan even in standje opruimen of nog beter weggooien maar t is echt wel een ding. Vanmorgen werd ik echter even blij. Ik had een was gewassen en bedacht me dat het in de droger gooien toch wel heerlijk makkelijk was. Daarna bedacht ik dat als ik t aan de lijn zou hangen ik mezelf mocht belonen met 25 cent naar de spaarrekening. En echt dat deed me besluiten de was op te hangen. Het hangt binnen aan een rek in de buurt van een plant die wat meer luchtvochtigheid kan gebruiken. Ik heb t geld meteen overgemaakt en bedacht me toen dat ik eigenlijk voor alle kleine klusjes mezelf wel een kleine vergoeding kan geven. Als dit me ertoe aanzet om dingen te doen is het een win-win situatie. De spaarrekening groeit en de klusjes worden gedaan. Daarnaast wil ik vragen of iemand ervaring heeft met verkopen via Sellpy? Je kan je spullen opsturen zij bepalen de prijs proberen t een aantal weken voor je te verkopen en je krijgt een klein deel van de opbrengst. Zelf verkoop ik ook via Vinted maar heb nu twee zakken liggen met kleding waarvan ik denk ik wil t mijn huis uit, maar zou er toch graag ook nog wel wat voor krijgen. Alles om zo snel mogelijk weer een deposito te kunnen openen. De rekening staat nu op 402,75 euro. Daar moeten nog heel wat klusjes of verkopen plaatsvinden voordat we de 1000 euro hebben bereikt.

5 opmerkingen:

Lot zei

Ik heb een paar dingen op Vindted staan maar van een alleen een spam reactie dat het per koerier zou worden opgehaald en betaald. Ja die kennen we van Marketplace, soort oplichting.

Een echt chique hotelkwaliteit badjas wordt ook niet op gereageerd.
En een heel mooi pailletten topje wil ook nog niemand.
De andere ken ik niet

Anoniem zei

Wie het kleine niet eert……… Heitje voor een karweitje is iets voor kinderen. Om als volwassen vrouw een heitje op je spaarrekening te zetten, omdat je ze de was ophangt, klinkt in mijn oren, erg onnozel.
Ik hang de was bijna altijd buiten te drogen. Beter voor het milieu dan in de droger.
Thea

geldover zei

@Thea dat is t ook. Maar ook als ik de was buiten ophang zet ik 25 euro ‘bespaard’ geld apart. En zo lamg t mij in beweging krijgt is t prima.

Anoniem zei

you are not alone..ik ken het, op zich kan ik best goed het huishouden doen en ben op de hoogte van alle opruim en ontspul technieken, maar vaak overweldigt het mij ook. Dan wil ik beginnen maar kan me er dan niet toe zetten omdat het me overweldigt, ik draai me dan om en laat het voor wat het is met de gedachte dat ik het echt gauw ga doen. Ik heb mijn 'Monica'kast op de slaapkamer nu redelijk uitgeruimd, maar toch is die nog behoorlijk vol, gewoon de deur weer dicht gedaan;) We zijn de slaapkamer helemaal aan het opknappen(nieuw kleurtje op de muren, nieuwe ladekasten, spullen opruimen) en die oogt nu behoorlijk netjes, maar moet echt nog wel wat dingen uitzoeken en weg doen. Ik heb ook wat dingen verplaatst naar een klein kamertje, wat nu een soort rommelhok is of grote Monica kast/kamer..Ik doe nu als ik tijd heb een timer zetten en dan begin ik daar in dat hok gewoon ergens. Trek ik een doos open en ga erdoorheen, wat wil ik houden wat kan weggegooid of naar kringloop.Beetje bij beetje gaat het ook wel lukken!
Als de methode jezelf belonen voor een opgehangen was werkt voor jou, prima toch!

Mijn ervaring met Sellpy: Mijn man en ik hebben hebben allebei een paar keer kleding gekocht via Sellpy, dit is goed bevallen, de kleding zag er goed uit, mijn man had laatst alleen een trui waar toch wat vlekjes op zaten dat was op de foto niet te zien. Gelukkig is de vlek er in de was goed uit gegaan. We wilden nu zelf ook proberen om kleding te verkopen via sellpy en al 2 keer een tas aangevraagd en bericht dat die bezorgd zou worden, maar dat is dus niet gebeurd..daar moet ik dus even achteraan.. Door mijn opruimrondes heb ik nu juist een grote tas kleding en schoenen klaar staan voor sellpy en die wil ik ons huis uit hebben.

Anoniem zei

Nou ja..wat een toeval.Ik had net bovenstaand stukje geschreven over mijn ervaring met sellpy, wil ik daarna naar boven lopen lag er een bruin papieren pakje op de deurmat bij de brievenbus: de sellpy tas is eindelijk bezorgd! In het pakje zitten 2 zakken een hele grote blauwe voor de spullen die je wilt verkopen en een kleinere groene daar kunnen spullen in die je gelijk wil doneren. En er zit een briefje met gebruiksaanwijzing bij. Ik ga dus zo de spullen in de tas doen die ik al had klaarliggen en kijken wat er nog bij kan. Verder nog het huishouden doen en dan wil ik wat wat voor mezelf doen. ik ga een herfstkrans maken met spullen die ik allemaal nog in huis had liggen, want tja hoarder hè..wie wat bewaard die heeft wat, haha

Als ik eraan denk dan laat ik nog weten hoe mijn ervaring verder met sellpy is gegaan, of de tas wordt opgehaald, de verkoop enz.
Fijne dag!