Sale Solden 2023Sale Solden 2023

zondag 12 maart 2023

De rekening loopt leeg

Waar ik maanden lang geen last had van de verhoogde prijzen overal merk ik nu echt dat ook hier de rekening harder leeg loopt. Vorige week zei ik al tegen mijn man waar blijft t geld toch want de lopende rekening is leeg wanneer je een keer met je ogen knippert. Daarop zei die de auto is naar de garage geweest. Tja dat was zo maar die rekening bijna 650 euro had ik toen nog niet eens gespot in onze mail. Dus toen liep t nog harder van ons af. We komen deze maand dus echt niet over met t salaris van deze maand en gaan wat interen op ons spaargeld. Kreeg deze week ook bericht dat we teveel kindgebonden budget hebben gehad en er moet bijna 600 euro terug. Toen ik t bericht met jaarloon van mijn man kreeg had ik dat al berekend en dus schoof ik de maanden januari en februari het budget meteen naar een aparte spaarrekening. Samen met de maand maart maakt dan dat we het teveel ontvangen bedrag weer terug kunnen storten. De belastingdienst bood ook aan het in 24 maanden af te lossen maar daar begin ik niet aan want dan zit ik er eloe maand van te balen. Besef ook het geluk dat de ruimte er is om het in een keer af te lossen. Gaan we de komdende maanden wel door met het aflossen op de woning? Ja dat denk ik wel. Er is nl nog ruimte op de spaarrekening om hem te laten zakken, maar het is wel iets om in de gaten te houden. Van t weekend heb ik weer vaker in de supermarkt gedacht nee ik neem dit nu echt niet meer mee voor die prijs en daarentegen besloot ik om 5 kilo parboiled rijst van de toko mee te nemen voor 10 euro. En 1000 gr honing voor 4 euro kon ik ook niet laten staan. Bij die laatste kocht ik ook filodeeg. Mijn dochter vind baklava nl heel erg lekker maar wat is dat duur. Dus nu mag ze t zelf een keer proberen te maken. De marktplaatsverkopen gaan helaas totaal niet momenteel. Wellicht dat anderen dus ook last hebben van een slechte cashflow. Zelf had ik twee vazen met kunstbloemen besteld op Vinted. Door een hele slechte verpakking kreeg ik die binnen in echt wel 1000 stukjes. Het geld van de aankoop komt weer terug naar de rekening. Achteraf ben ik daar blij mee want zat me van de week te bedenken dat ik eigenlijk nog heel tevreden ben met wat er nu in de kamer staat. Dus slot op de portemonnee. Wel kocht io afgelopen weekend een bak met violen. Toen t zonnetje scheen werd ik er zo gelukkig van zaterdag dat ik echt zin kreeg in t voorjaar. Geen bos bloemen dus maar een tray violen. Een bos bloemen koop ik eigenlijk nooit meer voor mezelf nu ik zulke mooie neppers heb staan. Mijn man heeft zaterdag de hele dag gewerkt en is morgen vrij. Ik kan jullie niet vertellen hoeveel zin in heb in morgen. Voel me helemaal happy we gaan er een leuke dag van maken...

2 opmerkingen:

nicole orriens zei

Wat vervelend dat de bestelling van Vinted kapot aankwam. Dat is dan wel weer fijn als vinted: je bent als koper goed beschermd.

Op naar een koophuis zei

Wij kregen ook een bericht; moesten €545,00 terug betalen. Wat fijn dat we dat dan ook gewoon kunnen. Ik zat ook niet te wachten op een betalingsregeling. Gelijk maar afhandelen.