zaterdag 21 mei 2022

Onbeperkt OV voor 9 euro per maand

Gisteren dacht ik kan niet waar zijn, maar toch. In Duitsland kan je in de maanden JUni, juli en augustus een OV kaart kopen waarmee je in de bus trein en metro kan reizen. (Geen HSL) Ik heb dus aan mijn man gevraagd om eens rondom de camping te kijken voor een paar leuke plaatsen om heen te reizen. Het lijkt me super wanneer je een goedkope heenreis kan vinden met een goedkope slaapplek om zo steden te leren kennen als jongere. De Duitse regering doet dit als onderdeel ter conpensatie van de dure brandstofprijzen. Ik vind het een heel mooi gebaar. Ook voor mensen met een smalle portemonnee, die kunnen zo toch op een goedkope manier gedurende de vakantie reizen. Er wordt geen onderscheid gemaakt tussen inwoners van Duitsland of toeristen. Mocht je dus op vakantie gaan en je wil je verplaatsen en een borrel kunnen nemen of je wil lekker van je af kunnen kijken doe er je voordeel mee.

2 opmerkingen:

Zuinigaan (Aaf) zei

Ik las hier hier: https://www.sikkom.nl/budget-reistip-deze-zomer-maand-lang-voor-9-euro-door-duitsland-reizen-met-bijna-alle-treinen-en-overig-ov/?fbclid=IwAR0yL7fg68njcYJNv46H5lDbDA0NASDWRK3GXaR22BJwgfPmwjTi4sRBtT0

Dat zou ik voor Nederland ook geweldig vinden! Ik denk dat ik er zeker in Nederland gebruik van zou maken. Dan zou ik in één dag op en neer gaan en leuk steden in Nederland gaan verkennen.

Anoniem zei

Let er wel op dat dit NIET voor de ICE treinen geldt. Het gaat dus om de gewone treinen. Je zult dus vaker moeten overstappen en je bent dus ook soms veel langer onderweg. Maar ja als je het reizen als vakantie ziet dan is het echt een koopje!