Zoek je leuke sieraden!

StudieboekenStudieboeken

zondag 5 juli 2020

Periodes afsluiten

Het is de tijd van periodes afsluiten. Vooral voor de jongste. Zo mag ze na de zomervakantie starten in groep 3 en daarmee heb ik dus nu de kleurerperiode afgesloten. Ze haalde net voordat de zwembaden dicht gingen haar A-diploma in een overvol zwembad met rijen dik aan ouders en familie. Gisteren sloten we af met diploma B. 14 kids in het bad en voor ieder Max twee personen mee. Ik moet zeggen dat ik de laatste keer veel leuker vond want er was veel meer aandacht voor de kinderen zelf. Minder het idee dat alles afgeraffeld moest gaan worden. De oudste sloot haar eerste schooljaar op t voortgezet af. Niet met een rapport maar met een overgangsbewijs. Geen cijfers maar de mededeling dat ze als persoon enorm gegroeid is in haar ontwikkeling. Toch vreemd lijkt me als je t hele jaar je best hebt gedaan op mooie cijfers en iedereen nu hetzelfde briefje mee krijgt. Met het afsluiten breken er ook nieuwe periodes aan. Nog een week en dan drie weken vakantie met t hele gezin waarin wij t niet aandurven om van huis te gaan, maar half Nederland er toch voor kiest om gewoon naar t buitenland te gaan en t risico te nemen dat men vast komt te zitten of Corona mee terug naar Nederland neemt. Ik ben benieuwd of t me ook lukt thuis de batterij weer op te laden. De jongste heeft wat oefeningen van de juf mee gekregen en dat doet ze al met veel plezier. Volgend jaar zal t een heel ander meisje worden verwacht ik. De oudste mag straks weer met een klas vol aan de studie. Aan de ene kant ben ik huiverig en aan de andere kant was ze net hard op weg om sociale contacten en vriendschappen te leggen. Iets wat haar op de andere school nooit echt goed gelukt is en waar ze enorm van opbloeide. Ik gun haar dit zo enorm. We gaan tijdens de vakantie goed kijken wil nl graag weg maar ook weinig risico lopen op besmetting. Heb net afgelopen week een test gedaan, omdat ik gammel en grieperig was en een luchtweginfectie had. Dacht zeker te weten dat het de combi airco en warmte buiten was. Elk jaar start ik zo maar na twee dagen kreeg ik ook wat verhoging en besloot t zekere voor t onzekere te nemen...gelukkig was de test negatief. Geeft ook een fijn gevoel te weten dat je niet besmet(telijk) bent.

1 opmerking:

  1. Beste,

    Fijn dat het met je dochters goed gaat en dat je zelf geen Corona blijkt te hebben. Is een minicamping maken in je achtertuin geen optie. Lekker relaxen in de tuin met een pizza, bbq etc is ook leuk. Probeer niet in de thuisblijfvalkuil te stappen dat je toch door blijft gaan met huishoudtaken en dat iedereen een leuke vakantie heeft en je zelf weer doodmoe aan het werk gaat. Sterkte.

    groet an

    BeantwoordenVerwijderen

Hallo ik vind het leuk wanneer je een reactie achter laat. Bedenk wel dat je een klein gedeelte van mijn leven ziet en dat dit blog bedoeld is om mijn inspanningen om geld over te houden laat zien. Je ziet dus maar een klein gedeelte van mijn leven.