dinsdag 10 december 2019

Belasting teruggave per maand of per jaar

Wij hebben ervoor gekozen om de teruggaaf van de belasting eens per jaar te doen. De reden in eerste instantie zijn we het geld nog niet nodig en zo hebben we meteen een mooie spaarpot die eens per jaar geleegd wordt. Ik vind dit nog steeds een van de beste beslissingen die we deden bij het aankopen van de woning. Waar de hypotheekspecialist meteen al begon te praten over maandelijkse teruggave trokken we ons eigen plan. Ook in onze omgeving hoor ik vaak mensen met problemen doordat ze teveel ontvangen hebben ivm wijzigingen in de financiƫle situatie. Ik merk dat de buffer die vrijkomt vaak nodig is voor onderhoud aan de woning. Dan eens een schilder voor de buitenboel, dan eens een tuinschuurtje. Of er gaat een wat duurder apparaat kapot. Ik probeer sowieso altijd om te leven zonder toeslagen. Want wat je op dit moment terug krijgt is mooi meegenomen, maar als je er afhankelijk van wordt laat je een ander beslissen over jouw leven. Kinderbijslag wordt hier gebruikt om de spaarrekening van de kinderen aan te vullen of om bewust iets leuks samen van te doen. Ik weet dat er helaas mensen zijn die het echt nodig zijn om de eindjes aan elkaar te kunnen knopen. Dit lijkt me zo moeilijk. Want het is iets waarvan je niet weet of het er altijd zal blijven. We zijn ooit eens de zaterdag na het betalen van de kinderbijslag in de stad geweest. Kan je vertellen eens en nooit weer. Je kon er over de koppen lopen dacht dat ik gek werd. Vriendin vertelde dat dit vaak zo is nadat de kinderbijslag gestort is. Als ik nu de bijschrijving zie weet ik dat we die zaterdag lekker thuis blijven of ander vertier zoeken....

5 opmerkingen:

 1. We hebben indertijd ook altijd gekozen voor jaarlijkse belasting teruggave. Reden een mooi bedrag en het werk besteed aan de woning, of verbetering, of terugbetalen van de hpotheek. Ook idd met de gedachte je weet nooit hoelang dit nog bestaat als aftrek.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het 'probleem' is dat de meeste mensen bij maandelijks uitkeren er naar gaan leven en het geld dus al dan niet ongemerkt verdwijnt in de huishoud pot. Kan je het echter opbrengen om het dit niet te doen en heb je het geld niet perse nodig om rond te komen dan is het wellicht verstandiger te kiezen voor een maandelijkse uitkering om zo het geld eerder aan het werk te kunnen zetten (aandelen, obligaties, deposito etc.)en op die manier meer rendement gedurende het lopende jaar te halen dan wanneer je er een jaar op moet wachten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Deposito zet geen zoden meer aan de dijk en zelf beleg ik ook maar zou dit niet aan mensen aanraden die er zelf de ruimte maar net voor hebben. Want het is niet alleen winst....

   Verwijderen
 3. Ik doe ook altijd zoveel mogelijk kinderbijslag naar de spaarrekening.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zonder kinderopvangtoeslag kan ik niet rondkomen helaas. Ik reken daar dan wel op en ben er ook van afhankelijk.

  BeantwoordenVerwijderen

Hallo ik vind het leuk wanneer je een reactie achter laat. Bedenk wel dat je een klein gedeelte van mijn leven ziet en dat dit blog bedoeld is om mijn inspanningen om geld over te houden laat zien. Je ziet dus maar een klein gedeelte van mijn leven.