maandag 19 augustus 2019

Onze vakantie

We zijn weer thuis. Na vijf weken op de camping waren we er vorige week wel klaar mee. We hebben echt genoten. Mijn man was er de laatste drie weken en mijn moeder is de eerste week mee gegaan. We hebben heerlijk gezwommen en lekker geluierd. Ik heb zowaar weer eens een boek kunnen lezen. Iets wat me het laatste jaar nauwelijks lukte in mijn overspannen toestand. De eerste week dat mijn man op de camping was kroop ik s avonds tegen half acht al t bed in. Kon dan serieus niet meer op mijn benen staan van vermoeidheid. Maar door er nu aan toe te geven kampte ik wel op. 
Daarnaast hoefde er natuurlijk weinig op de camping. We aten voornamelijk makkelijk of bbqden wat. Ik heb een keer een trommel was gedraaid op de camping en de rest ging in tassen voor thuis. ( dat doe ik volgend jaar wel anders want nu draait de wasmachine aan een stuk en heb ik t gevoel er niet door te komen)
We hebben al een en ander mee naar huis genomen wat de zolder op kan. Onze dekbedden en de slaapzakken zijn ook lekker gewassen. De komende twee weken hebben we een verjaardag en vieren we mijn verjaardag en dochters verjaardag dus komen we niet op de camping.
De voortent willen we er na die weken ook af gaan halen. We kunnen ons nu ook in de caravan redden en wil deze mooi droog en schoon opruimen en niet te lang wachten totdat het weer weer kouder wordt en je lang moet wachten totdat de boel een beetje aandroogt.
We hebben dit jaar bijna elk weekend op de camping doorgebracht vanaf half maart dus het stageld was het meer dan waard. Elke dag dat we er nu nog verblijven zie ik dan ook echt als bonus. 
We hebben vooral genoten en veel gelachen. Man en dochter deden de eerste spokentocht mee als spook en de laatste hebben we zelf gelopen. Ik kan je vertellen dat het echt hele enge tochten zijn waar menig volwassene zelfs uitvalt omdat ze het te eng vinden.
We hebben mooie sieraden voor onze dochters kunnen kopen. Een winkel hield ermee op en deed nu al het zilver voor de helft weg. Aangezien we best wel op ons geld hebben gelet hebben we ze flink verwend. We geven liever geld uit aan mooie cadeautjes waar je lang wat aan hebt dan aan bv elke dag een ijsje bij de receptie halen. (IJs halen we per pak bij de Lidl en mogen elke dag uit onze vriezer gehaald worden) Ook de kermis en de terrassen zijn niet aan ons besteed.
De jongste heeft er een sport van gemaakt om lege blikjes en flesjes te zoeken. Met het pinksterweekend had ze tien euro maar ook deze weken verzamelde ze en had zo 10,50 euro bij elkaar. De oudste was er minder mee bezig maar had ook nog een euro of drie.
Toch leuk als zakcentje waar je niet meer voor hoeft te doen dan af en toe bukken en de camping schoon houden. 
We hebben nog een dag heerlijk gezwommen in het zwembad van Nordhorn.  Zijn heerlijk wezen eten bij de Griek. We bestelden een grote schotel en aten daar met zijn drieën van. Als ik de foto bekijk loopt het water me alweer in de mond. Rijst, patat fetakaas tzatziki en vier verschillende soorten vlees met een heerlijke salade erbij. MMM. Je betaald ong 20 euro voor de gehele schotel.
Nou andere keer wellicht wat meer te vertellen
 Nu toept  de wasmachine weer 

3 opmerkingen:

  1. Leuk verhaal! En vooral die laatste zin "Nu toept de wasmachine weer". Ik had nog nooit van 'toepen' gehoord. Weer wat bijgeleerd!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Toepen ken ik al kroeg-kaart spelletje.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat heerlijk dat je zo goed hebt kunnen uitrusten. Dat stageld is het zeker wel waard als ik dat zo lees.

    BeantwoordenVerwijderen

Hallo ik vind het leuk wanneer je een reactie achter laat. Bedenk wel dat je een klein gedeelte van mijn leven ziet en dat dit blog bedoeld is om mijn inspanningen om geld over te houden laat zien. Je ziet dus maar een klein gedeelte van mijn leven.