Sale Solden 2023Sale Solden 2023

maandag 1 april 2019

Tips om echt geld over te houden

Ben jij ook de persoon die zich altijd maar afvraagt waarom lukt het een ander geld over te houden, maar mij niet? Wellicht heb je wat aan deze tips.Laat het geld dat je wilt sparen niet op je betaalrekening staan. Ongemerkt gaat het dan vaak mee met de dagelijkse kosten van je huishouding. Zet het apart op een spaarrekening waar mogelijk uit het zicht. Bij sommige banken kan je er voor kiezen om deze bv niet meteen in je mobiel bankieren app te zien. Een andere optie is om je geld niet bij dezelfde bank te hebben als waar je je andere rekeningen aanhoudt.Nu denk je misschien leuk die tip, maar ik heb geen ruimte om te sparen. Geloof me iedereen heeft ruimte om te sparen. Want als morgen iemand 5 euro van je krijgt dan sprokkel je die bij elkaar en betaal je die. Heb je het al erg krap dan nog probeer echt ruimte te maken om nog ergens 5 euro vandaan te toveren en doe deze ‘gift’ aan jezelf. Wanneer je minder geld hebt word je gedwongen om creatief te worden. Die vijf euro zou je kunnen krijgen door in je huis te kijken naar wat je niet meer gebruikt bv en dat via MP te verkopen. Of je maakt een keer een goedkope maaltijd. Bv pannenkoeken van bloem ei melk en een beetje zout. (Mocht je restjes hebben dan kunnen die er zelfs eventueel een keer tussen voor een luxe versie)

De afgelopen weken heb ik hier ook weer extra opgelet. Elk restje eten werd bewaard en zo hoefde ik soms een dag niet te koken. Gooide ik weer drie euro naar de spaarrekening. Het hoeven geen grote bedragen te zijn maar elke euro is er een. Heb je een tuin probeer dan eens of je geen groenten tussen je planten in kan poten. Bloembakken willen natuurlijk ook. En nee niet gelijk naar de winkel rennen om die te kopen nu. Gewoon kijken wat je al hebt. Wellicht heb je nog wel wat anders staan waar ook prima een plant in past. (Mijn voorbeeld komt van internet) 😂Maak een noodfonds aan van 250 euro en spreek met jezelf af dat die echt alleen met nood mag worden aangesproken.
Gaat er iets in je huis kapot kijk dan eerst eens of het echt nodig is dat het vervangen wordt. Soms kan je het best op een andere manier oplossen. Mocht het echt nodig zijn laat het de kring om je heen weten soms ligt het daar ongebruikt in de kast en krijg je het zo in de schoot geworpen. Is dit niet het geval dan kan je altijd kijken of je er tweedehands aan kan komen. Marktplaats of kringloopwinkel. Al blijft het soms oppassen dat je daar niet teveel betaald. Mijn persoonlijke ervaring is dat de kringlopen de prijzen behoorlijk hebben opgeschroefd, maar toch kom ik er graag.
Heb je kinderen mijn tip is om eerder naar de nieuwe fiets te gaan zoeken dan wanneer je kind er helemaal aan toe is. Zo gun je jezelf meer tijd om tegen een mooi buitenkansje aan te lopen. Ik zocht altijd op Marktplaats naar fietsen van merken als Gazelle en Batavus. Mijn ervaring is dat dit degelijke fietsen zijn. Als de kids er na twee jaar weer afstand van moesten doen omdat ze te klein werden kon ik ze vaak voor dezelfde prijs of beter verkopen. Mijn kinderen waren erg blij met hun nieuwe fiets. Dat je als ouder soms denkt dat het nieuw moet zijn als je hem cadeau geeft zit echt tussen je eigen oren. Hier deed ik naast het geven van de fiets vaak ook een bedrag naar de spaarrekening van de kinderen. Vind ik een betere besteding van mijn geld dan een grote afschrijving op een fiets van nog geen twee jaar oud.
Ik kan nog veel meer tips bedenken maar die zijn dan voor een andere keer

4 opmerkingen:

geldover zei

Geen idee wat er mis gaat maar had dit stukje via Bloglovin gemaakt. Naar mijn mening kwam ie dan ook gewoon op mijn blog, maar hij leek van de aardbodem verdwenen. Nu had ik t geluk dat ik hem naar mijn Pinterest had doorgestuurd. De vreemde lat-out komt van t knippen en plakken vanaf daar...Meer mensen problemen?

Audrey zei

Ik ben helemaal voor besparen, maar om nou pannenkoeken te gaan eten met die redenering... Ik eet liever iets met vitaminen ;)

geldover zei

Je hoeft ook niet elke dag pannenkoeken te eten he? Maar een keer mag best.

nicole orriens zei

Voor mij werkt een spaarrekening ook heel goed. Ik sluis er zoveel mogelijk naar door, en daar staat het veilig! De bh/bloempot vind ik geweldig : )