Sale Solden 2023Sale Solden 2023

maandag 18 maart 2019

Kliekjesdag...

Vanmorgen hebben man en ik de woonkamer opgeruimd en ik besloot de koelkast eens even lekker uit te soppen. Zonder dat je er erg in hebt is het zo laat. En dus besloot ik om elf uur de vriezer in te duiken. Voor man viste ik er lekkere spaghetti met zalm en spinazie uit. De jongste dochter en ik aten worstjessoep (snert) en de oudste kreeg nog een keer haar favoriete eten te weten bloemkoolschotel. Iedereen blij dus en ik hoefde de portemonnee niet te trekken.
Tijdens het opruimen van de koelkast vond ik een gerookt speklapje dat nodig op moest en dus besloot ik deze alvast zachtjes in een pan te bakken. Ik deed er vier grote uien bij en twee winterwortels en ook had ik nog een half bakje champignons.
Dit roerbakte ik alvast en de speklap ging ook in kleine stukjes erdoor. Ga vanmiddag nog even macaroni koken en maak dan alvast een macarobischotel. Kunnen we die morgen zo in de oven zetten als we willen eten. Heerlijk als alles weer klaar is en ik zeker weet dat we morgen ook niet meer op t laatste moment naar iets anders zullen grijpen.
Vandaag ging mijn man even voor een tros bananen en een brood naar de winkel en ook hij hield verder mooi de hand op de knip.

2 opmerkingen:

Lot zei

Leuk om te koken met wat je in de koelkast achterin vindt en daar een lekkere maaltijd van te maken. Ik doe het ook graag. Vaak is het jammer dat je dan hetzelfde niet meer kan herproduceren als je met restjes/kliekjes kookt

nicole orriens zei

Hmm, ik krijg helemaal trek van je beschrijving van dat speklapje zeg : )