dinsdag 2 augustus 2016

Kroatië

De afgelopen tien dagen zaten we in Porec Kroatië. We hadden daar een appartement gehuurd. Quanta Costa? 570 euro voor elf dagen. We zitten achteraf in de landerijen. De verhuurster is superaardig. Er lopen hier wat kippen, wat eenden en er zitten drie honden in een kooi. Onze dochters lopen vaak mee om de kippen te voeren. Er staat een schommel die wel wat provosorisch in elkaar hangt😜 en er staan een heleboel trekkertjes, karretjes de om mee te spelen. Verder konden we gebruik maken van een mega bbq. Het huisje zelf bestaat uit twee slaapkamers met twee bedden, een badkamer met bad en douche wc en zo'n wc met straal van achter (kan even niet op de naam komen) ook staat er een wasmachine. Momenteel ben ik een donkere was aan t draaien, morgen gaan we naar huis en dan heb ik alleen maar een tas met lichte was en een tas met zwemwas. Dwz de dikke badlakens en onze badkleding. Ik vind t ideaal want dan ben ik thuis ook zo weer klaar en kan alles weer in de kast.
De kinderen hebben zich wel vermaakt al hing oudste dochter meer achter WiFi dan me lief was. Nu was t hier ook zo'n 34 graden elke dag. Dus als we niet naar zee gingen was t ook wel lastig om nog iets anders te verzinnen. Lezen deed ze in de auto.We zijn een dag naar umag geweest daar stond de wind gunstig en was t uit te houden. Gisteren stonden we op met bewolkt weer en wilden we een einde weg rijden. Maar broer en schoonzus gaven aan dat er onweer werd voorspeld en dus gingen we naar Vrsar. We hebben een beetje in de haven gewandeld totdat de zon achter de wolken weg kwam en t direct weer bloedheet werd. Snel naar de camping van broer en schoonzus en de adriatische zee in gedoken. Heerlijk dobberen op t water.
Wat ik van Kroatië vind! Ik moet eerlijk zeggen dat ik t niet heel erg geweldig vind. Lag misschien ook wel aan t warme benauwde weer waardoor je je snel lusteloos voelt. Echt veel bekeken hebben we nu ook niet. Manlief zou nog wel eens terug willen voor mij hoeft dat niet zo. Ik ben meer Hongarije verslaafd ben ik bang en daar is manlief ondertussen op uitgekeken. 
Wel willen we voor volgend jaar meer rekening gaan houden met onze dochter van dan alweer tien. Als ze zelf wat meer kan ondernemen is toch wel leuk. Misschien dan toch eens in NL blijven?
Ach we hebben nog een jaar om erover na te denken. Heb al wel aan man aangegeven dat ik niet net zoals broer en schoonzus 1200 euro voor een paar m2 gras ga betalen. Dus mocht je nog tips hebben voor een leuke vakantie voor weinig ik hoor graag.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Slovenie? Ook niet duur! Heb daar als 12-jarige met mijn vader en zusje wandeltochten in de bergen (koeler) gemaakt. Iets dat je nooit meer vergeet. Voor de camping was een meertje om in te kunnen zwemmen, en verder leuke stadjes in de buurt om te bezoeken. groet a

Miss Milla at Home zei

Wij zaten dit jaar in een huisje van Landal in Hongarije. Dat was super goed meegevallen: zeer mooi en ruim, airco, een binnen en buitenzwembad en allemaal super netjes. Onze kinderen zijn 5,13 en 17 en onze hond was ook mee. We hebben best veel uitstapjes gedaan en Boedapest was niet zo heel ver (op ca 80 km), dus daar zijn we ook naartoe geweest.. Wij waren er al voor de tweede keer en zijn dus ook dol op Hongarije :-)
Nochtans zouden we volgend jaar eens naar Kroatië willen, dat lijkt me ook wel super leuk.

Anoniem zei

Snap het niet het is een heerlijk land.
En als alles wat rustiger aan gaat super juist het is vakantie
Jagen en drukte kan thuis wel weer.
Wij zaten dicht bij het strand en hebben elke dag heerlijk gezwommen. Ja dan betaal je wel ff meer maar dat wil je niet
groet tineke