dinsdag 17 november 2015

Zie ik dat nu goed?

Gisteren tijdens mijn middagpauze was ik even de beurs aan t checken. En ik schrok van t aandeel Genfit. Het was twaalf procent gestegen! Ik ben dus terug gerend (zo ongeveer dan he) naar mijn computer en heb ze er uit gekieperd. Vandaag na aftrek van kosten bleek dit sprintje me 748 euro op te leveren. Mooi aflossen op de woning dan maar weer. Ik rekende t nog even uit en t levert me 2,18 euro per maand korting op. En nu weet ik t even niet meer. Wil ik inderdaad wel doorgaan met t aflossen of moet ik nieuwe plannen maken? Ik ga sowieso door met geld in de aandelen stoppen, wil nog een aankooporder erin zetten voor Abnamro einde deze week en de aandelen Genfit op een lager punt weer in mijn portefeuille zetten. Wat nu als ik de winst eens gebruik voor de aandelen Abnamro? Mijn hoofd begint weer te tollen. Zoek naar een andere manier van investeren iets waar je zelf plezier aan beleefd, je weinig energie kost en je ook iets oplevert. Vakantiehuisje? Camper? Toch meer naar geldvoorelkaar? Ik weet t even niet. Ga nog een dagje broeden denk ik.
Oh ja eerlijkheidshalve moet ik bekennen dat ik gisteren al 10% van mijn winst heb verbruikt door nog even met mijn man ons tienjarig huwelijk te vieren. (Moest echt een excuus verzinnen om niet te hoeven koken) kon gisteravond geen pap meer zeggen na mijn werk en was blij dat mijn auto op de dam stond. Manlief heeft dus gereden. Het restaurant had een supermooi concept sinds vorige week. Onbeperkt gerechten van de kaart voor 24,50 euro. Echt lekker alles in kleine porties die we ook nog eens deelden zodat we lekker veel konden proeven. Ik voel nu al wel aankomen dat we dit vaker gaan doen.
Ik ga maar eens aan de slag rommel wegwerken van de rommelmarkt. Heb avonddienst doordat een collega wilde ruilen. Dit kwam mij ook super uit.

4 opmerkingen:

Vlijtig Liesje zei

Wauw, 748.- verdiend! Dat is best veel zeg. Fijn.

Anja Van Haperen zei

Zo das de moeite. Gefeliciteerd.

Lekker Leven Met Minder zei

Het is dat ik er nog niet echt de 'stomach' voor heb, zoals ze dat zo mooi zeggen, maar als ik jouw blogs lees, dan klinkt het investeren in aandelen wel heel aantrekkelijk. Het lijkt steeds wel bijna vanzelf te gaan, dat je daar winst op maakt!

Unknown zei

Door jouw verhalen ben ik ook weer gaan beleggen, 2 vrienden van mij zitten in kandi (KNDI)Nasdaq.
elektrische auto's zowel verkoop als verhuur.
Bedrijf breidt zich snel uit, nu met de smog en de subsidies van de Chinese overheid ziet er erg zonnig uit. Financieel zijn ze veel gezonder dan Tesla.

Wel blijf ik ze 5 jaar aanhouden, als dat me lukt hoor, hoop dat ik het geld niet eerder nodig heb.

succes en groetjes
Linda