donderdag 12 november 2015

Toch nog een aflossing eruit geperst

Vandaag dan toch nog besloten om er een extra aflossing uit te persen. Heb no een bedrag van 2595 eruit geperst. Hierdoor kan ik even wat minder aandelen kopen jammer dan maar nu een rendement automatisch van 3,5%. Hiermee komt onze uitstaande hypotheekschuld onder de 282500 euro uit. Daar ben ik erg blij mee. Elke maand weer 7,57 euro minder rente betalen is ook mooi meegenomen. Binnenkort toch de automatische overschrijving maar weer eens met tien euro verhogen. Die automatische overschrijving doe ik elke maand, in totaal komt deze straks op 335 euro uit. Dit is wat ik in verhouding net een aantal jaar geleden automatisch heb bezuinigd op andere zaken en de hypotheeklasten. Het voorkomt voor mij dat ik dit geld laat weglekken in het huishoudbudget. Daarnaast spaar ik nog 250 per maand voor andere zaken. Ik moet zeggen dat me dit niet meer elke maand lukt. Volgend jaar toch beter op gaan letten waar t geld weg lekt. Ook onze belastingteruggave die we eens per jaar doen sparen we op, zijn er geen zaken die aan t huis moeten gebeuren dan lossen we dit bedrag af.
Het afgelopen jaar hebben we in totaal een bedrag afgelost van 11663,37 euro. Ik zie net dat we gelijk 1 januari zijn begonnen met t aflossen. Het blijft dus de vraag of t komend jaar gaat lukken maar wil toch kijken of ik dan 12000 euro kan aflossen. Het maandbedrag is nu met 30 euro per maand naar beneden gegaan dus dat is de eerste 360 euro die we meer gaan overhouden ten opzichte van dit jaar. Hopelijk gaat de beurs nog een paar keer leuke dingen doen om me te helpen, zo niet dan wordt t een zware dobber, maar we gaan t zien en beleven. 
Hebben jullie de balans al opgemaakt voor t afgelopen jaar of heb je nog aflosplannen dit jaar?

7 opmerkingen:

Anoniem zei

Nee, hier geen aflossingen meer dit jaar. Volgend jaar weer wel! Minimaal 2000 en hoogstwaarschijnlijk meer. De wens is om naast die 2 nog 5 te doen. Maar dat laten we nog even op ons af komen.

Gewoon Vlijtig zei

Ik zou nog graag 500 willen aflossen en dan ligt de teller op 10.500 dit jaar.
En dan houdt het even op tot augustus of zo. Denk ik. haha. Soms kriebelt het ineens en dan hup, weer een aflossing.

Consuminder Muts zei

Wij zijn sinds deze maand extra gaan aflossen, niet veel hoor, 100 euro per maand. Daar gaan we zeker mee door, en hopen volgend jaar op wat grotere bedragen ;-)) maar met 100 euro per maand zijn we ook dik tevreden!

Anoniem zei

Wij geen aflossing meer dit jaar. In oktober de laatste aflossing kunnen doen. Nu totaal 38500 afgelost dit jaar.
Daarmee zitten we aan ons limiet van 20 procent. Ik ga geen boeterente betalen om af te kunnen lossen.
Volgend jaar gaan we weer gestaag door :)
Henk

geldover zei

Zo das een mega bedrag

Lekker Leven Met Minder zei

Mooi bedrag! Ik heb dit jaar niet zo heel veel afgelost. Tenminste, ten opzichte van mijn plan/voor mijn doen. Ik denk dat op het einde van het jaar ongeveer op de €350.000 uitkom. Overigens toch nog wel netjes, als ik terugtel, want volgens een eerder blogje zat ik eind 2014 op net wat minder dan €361.000. Dan heb ik toch dik €10.000 afgelost, met reguliere annuïteiten en met extra. Voor volgend jaar blijft het weer een beetje onregelmatig, denk ik. Met mijn huis in de verkoop kan het alle kanten op. Aan de ene kant wil ik mijn lasten wel verlagen, aan de andere kant is een extra dikke buffer ook wel aantrekkelijk. Qua rentestanden verandert er volgend jaar in ieder geval niets, dus naar verwachting gaat er in ieder geval al zo'n €4500 vanaf via annuïteiten. Misschien dat ik dan het streven aanhoud om hem naar de €340.000 te krijgen, dan zou het weer een beetje hetzelfde zijn als dit jaar.

Lekker Leven Met Minder zei

Oh nee, ik zie dat ik eind 2014 nog €3000 heb afgelost bij de bank... Dan was het dus idd het lagere bedrag, wat ik al verwacht had!