vrijdag 19 april 2013

Meterstanden...

Getsie denk ik net laat ik eens even met de verbruiksmanager kijken wat men verwacht dat we mogen bijbetalen dit jaar. De schatting is nu dat we op een 384 euro uitkomen. We betalen nu per maand 162 euro. Dat is voor een 2 onder 1 kap van 600m2. Begin met echt af te vragen waar dit in zit. Kan me geen gekken dingen voorstellen in vergelijking met de andere jaren. Kijk nu nog eens even naar de jaarafrekening van eerdere jaren en zie dat we daar 181 per maand voorschoten. Had dus het maandbedrag al goed aangepast. Eerder kregen we een 250 euro terug en nu moet ik dus bijbetalen. Vorig jaar was een zuinig jaar in vegelijking met het jaar ervoor. Nou ja zolang het geld er dan maar is zullen we maar zeggen, misschien dat ik de komende maanden nog iets kan inlopen. Dit zijn in verhouding denk ik wel goedkopere maanden omdat de vloerverwarming dan niet aan hoeft.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Een grote woning koste eenmaal meer energie om het te verwarmen,maar 600m2 dat is wel overdreven en als ik het plaatje bekijk redden jullie dat niet.

Je moet kijken naar compleet plaatje naar nota verbruik je bv veel elektra en weinig af geen gas is het verstandig om tijdig aan de zonnepanelen te gaan en kun je tijdig overgaan met besparen.

Anoniem zei

Het is natuurlijk wel een lange, koude winter geweest! Ik zie dat we, in vergelijking tot vorig jaar, in de maanden maart en april veel meer hebben verstookt door de kou. Dus logisch, dat we moeten bijbetalen.
Groet, Tineke.

Anoniem zei

Vorig jaar deed ik op een (te) laat moment de check. Daaruit kwm dat ik 500,- zou moeten bijbetalen. Nog 2 mnd te gaan dus voorschot aangepast zodat het niet in een keer hoefde. Uiteindelijk 1x verhoogd voorschot betaald en daarna de eindafrekening...... Kreeg ik gewoon een eindafrekening waarbij ik mog geld terug kreeg!!!! Mooi zo'n verbruiksmanager, maar neem het met een korreltje zout.

Git