donderdag 23 juli 2015

Mmmm muntthee

Momenteel geniet ik volop van mijn muntplanten. Ik kocht vier pollen en hing ze per twee in een bak aan de schutting.
Elke mok is voor mij genieten. Waar ik eerder het als luxe drinken nam omdat en glad met een paar takjes al gauw drie of vier euro moet kosten heb ik t nu voor handen in mijn eigen tuin. Door elke keer de toppen te knippen en de bakken van voldoende water te voorzien heb ik nu elke dag meerdere malen een kop puur genot. Zag dat er meerdere soorten zijn heb nu munt met een vleugje citroen. Ga denk ik ook nog wat andere smaken kopen, alleen dan per stuk in een bak want ik zag dat ik de stengels zelf kan afleggen dus dat ga ik dan ook doen. Mijn vorige planten hebben me tien euro gekost, maar die heb ik al terug verdiend door zo'n kop of vijfentwintig te drinken ;-)

4 opmerkingen:

Lot zei

Ja ik drink dat ook elke dag op het moment. Soms met andere thee samen zoals camille of sterrenmix

Anoniem zei

Er is een gigantisch prijsverschil inderdaad. Ik koop nu munt bij ' de turk'. 35 cent voor een mooi bos waar we hier met z'n tweeen ongeveer een week lang elke dag een of 2 koppen verse muntthee van kunnen drinken.
Lara

Pecunia zei

Ik heb ook veel munt in de tuin. Vooral mijn dochter maakt er regelmatig gebruik van. Trouwens, we hebben veel kruiden in de tuin die we gebruiken. Bieslook, peterselie, salie, 2 soorten thijm en oregano.

Con zei

Zelf met zaden in de grond stoppen dan kost het ook niet zo duur.
In de zomer heb ik altijd de bakjes met kruiden etc lekker buiten staan maar in de wintermaanden zet ik de bakken gewoon binnen op de vensterbank.
Geniet van je lekkere thee.