maandag 23 maart 2015

Waar te beginnen?

EZit even in de uitgeefmodus ipv in de bespaarstand. Dit bevalt me allesbehalve maar ik dreig de grip even helemaal te verliezen.  Moet echt weer terug en de focus leggen. Afgelopen maand heb ik meerdere malen vanaf de spaar naar Se betaalrekening geld overgemaakt en t leek wel alsof t allemaal niets hielp. Het was zo weer van de rekening af. Ondanks dat t duur is en ik dit weet staat de betaalrekening nu een dikke 500 euro rood en dit ben ik zo niet. Gelukkig komt mijn salaris morgen binnen zodat we dan weer positief staan. Manlief krijgt einde van de maand altijd zijn salaris maar dat zal deze maand ook een tegenvaller zijn daar we een week vakantie hebben gehad en hij een week ziek is geweest. Twee weken geen overuren dus. Dat doet je betaalrekening geen goed. Wellicht dat ik wel deze maand mijn bonus ga krijgen dus dan zou die het rechttrekken. Daarnaast moet ik eens even kijken of de belastingdienst het me makkelijk heeft gemaakt met de aangifte weet dat er afgelopen jaar iets tot uitkeilend is gekomen en dat ik daar wellicht op voorhand teveel belasting op heb betaald, heb het formulier echter te goed opgeborgen 😩 zoeken dus

3 opmerkingen:

Petra zei

Klinkt alsof het inderdaad weer tijd is om even diep adem te halen en dan weer terug te gaan naar de spaarzame(re) modus. En misschien even terugkijken naar wat je nou uitgegeven hebt, en waarom. Sommige aankopen zijn misschien wel logisch of noodzakelijk geweest, andere misschien niet zo. Misschien kun je nog dingen terugbrengen ook?

Sterkte hoor, zet 'm op!

Anoniem zei

Soms heb je van die maanden. Maar het verleden kun je niet meer veranderen.
Kijk niet achterom, maar vooruit en bedenk wat je vanaf NU anders gaat doen.
Misschien een idee om de bank te bellen en te regelen dat je niet meer rood kunt staan? Dit is namelijk een erg dure vorm van lenen.

Succes, WG

Vlijtig Liesje zei

Soms heb je inderdaad van die maanden dat het financieel niet lekker gaat. Ik had dat heel erg in januari. Hier is het inmiddels weer wat beter gelukkig.