vrijdag 27 maart 2015

Oeh dat was wel even heel erg schrikken vanmorgen....

Gisteravond rond half elf een berichte op mijn app, Geldover morgen komt Genfit met goed nieuws. Heb jij nog aandelen? Nou k had er nog een paar en kon wel wat goed nieuws gebruiken ook want ze waren per stuk zeker een tien euro gedaald. Ik bedacht me dat ik van de week nog iets anders verkocht had met 85 euro aan winst dus dat ik nog wat te investeren had. Ik bekeek het en dacht dan koop ik er max bij voor hetzelfde bedrag als de beurs gisteren gesloten is. Ik zette dus een aankooporder erin op 51 euro.
Vanmorgen had ik eerst geen tijd om te kijken omdat ik vlakbij naar een winkel moest waar je erg goedkoop kip kan kopen. Ik stond daar dus al om 8.45 uur, want om 9.00 uur gaat de winkel open en als je later komt sta je zo een uur buiten voordat je erin kan. Toen ik aan de koffie was bij mijn ouders bedacht ik me weerdat ik er een aankoop in wilde zetten en opende mijn app waar ik de koersen realtime kan zien. En dat was schrikken de aandelen waren niet gestegen maar ong 40% in waarde gedaald en op dat moment exact nog 31 euro waard. Als ze dus op 51 waren aangekocht had ik een dikke 600 euro verloren. (had helaas niet meer om te investeren op de rekening)
Baalde even en bedacht dat we dan nog langer zouden moeten wachten voordat we winst hebben.
Thuisgekomen kroop ik direct achter het programma van de bank om te kijken hoe groot de schade zou zijn. En daar werd ik dan weer blij. Ze waren niet aangekocht voor 51 euro maar voor 31 euro. Pjieuw en ze waren in een opwaartse koers geraakt en op t moment dat ik keek stonden ze alweer op 37.50. Kan dus een 200 euro winst pakken. Dit doe ik echter niet, heb voor het bedrag dat niet was besteed aan de aankoop nog weer extra stuks bijgekocht. Daardoor is mijn gemiddelde aankoopprijs nu 40.27 euro doordat ik er nog een aantal duurder had aangekocht (voor bijna t dubbele) Nuwachten we dus echt op t goede nieuws. Ik zou zeggen laat maar komen nu dat goede nieuws, mijn portefeuille is er klaar voor.....

Oh ja het eerste bedrag van crowdfunding is ook binnen, er is 7,64 euro bijgeschreven op de rekening, Heb 500 euro geinvesteerd,

1 opmerking:

Anoniem zei

oeiiiii, Ik weet niet of je gift.pa (Parijse beurs) bedoeld maar die is nog verder gekelderd... Wil niet zeggen dat ze komende tijd niet zullen stijgen maar moeten flink in waarde stijgen voordat je winst gaat maken. Bah, balen is dat. Tuurlijk weet je dat dat het risico is met aandelen maar toch.... Je tipgever is misschien niet zo'n hele betrouwbare (zover dat kan, aandelen is altijd risico)

succes!

besparia