dinsdag 10 maart 2015

Reacties.....

Afgelopen zaterdag de nieuwe auto opgehaald zelf helemaal blij mee natuurlijk.
Maar waar ik niet op voorbereid was dat waren de reacties. Het verbaasd me echt. Heb echt hele lieve reacties gekregen van bv collega's die me echt oprecht feliciteerden met de aankoop het echt een supermooie auto vonden. Een collega wil zelfs een dag toeren haha gaan we misschien nog wel doen ook lijkt me wel leuk en gezellig in ieder geval. Familie die aangeven het echt een supermooie auto te vinden. Dochter die helemaal op de achterbank springt omdat ze hem zo chic vindt. Er bliept van alles, gordel sensor voor achteruit rijden de navigatie geeft een heel plattegrond aan, ze vindt t echt t einde.
Maar helaas zijn er ook mensen die alleen vertwijfeld vragen wat moest je bijbetalen die niet even de moeite doen om enthousiast over te komen en even meelopen naar de auto. Mijn schoonouders. Krijg steeds meer een naar gevoel bij ze alles moet in hun straatje passen. Als t met hun andere kinderen goed gaat moet je ze horen en t lijkt wel of ze t ons niet gunnen. Ben er weer even helemaal klaar mee

14 opmerkingen:

Anoniem zei

ken er hier ook zoeentje ..
ook sch. mama... toen we een andee ( kleinere ) auto kochten, was het alleen een zuur smoeltje , nog niet een , leuk ofzo ...
tja , ze kan nu niet altijd meer meerijden ... wat ik eerlijk gezegd niet zo .....

Anoniem zei

Tja, ik zit in het tegenovergestelde richting varende schuitje. Ik ga donderdag mijn auto verkopen en oh gruwelijk, ik ga voorlopig (nog) geen nieuwe kopen. Tis toch wat! Hoe moet je dan ergens komen? Nou met lijn 2 (de benenwagen dus), de fiets, de metro of trein en ik ga het nieuwe autodelen uitproberen. Dat is in mijn woonplaats Amsterdam behoorlijk uitgerold en voor mijn werk heb ik geen auto nodig. Je moet maar denken, mensen hebben altijd wat wat aan te merken op gemaakte keuzes. Ik vertel gewoon (preventief, en door schade en schande wijs geworden) niet alles meer. Wat niet weet, wat niet deert.

Anoniem zei

Ik zou zeker niet meelopen naar de auto... Totaal geen interesse. Wij hebben net een andere, meest gevraagde ding is, wat is de kleur.. Aan ML vragen ze allerlei andere dingen. Snel? Inhoud? Tanken? Navigatie?
Ik gEef niet om die dingen.
Mijn oprechte reactie zou zijn, wat fijn voor je, geniet ervan, ik hoop dat je er heel veel plezier van hebt. Wat is de kleur, mits ik weleens meerijdt..
Ik zou er heel veel voor geven als ik gewoon kon instappen en wegrijden.. Zonder al die nieuwsgierige mensen die even kijken, voelen, zitten, informatie willen.
Je schoonouders gewoon negeren in deze. Of een keer het gesprek aangaan. Ik voel me verdrietig, in de war, boos door hoe dat moment verliep.

Petra

Anoniem zei

Wordt nu wel nieuwsgierig wat voor auto jullie gekocht hebben.
Nic

Dorien zei

Nou, een auto interesseert mij bv voor geen meter. Kreeg vorige week ook een foto van een auto onder mijn neus gedrukt met de mededeling " volgende week krijg ik 'm met alles er op en er aan!!!!" mijn enige reactie was, o, nou leuk. Hoe doen je moestuintjes het? Een auto is een vervoermiddel, geen statussymbool. Laat ieder gewoon zijn reactie geven.,Van je schoonouders is het niet netjes als ze bij jullie een heel andere reactie geven dan bij hun andere kinderen dat dan weer wel.

Koningin Minima zei

Ik snap je gevoel helemaal, ontzettend jammer als anderen niet blij voor je kunnen zijn en daar totaal niet een beetje in mee leven. 5 jaar terug, toen ik nog niet in de bijstand zat en samenwoonde en het ons redelijk voor de wind ging kocht ik ook een (bijna) nieuwe auto. Helemaal mijn model, mijn kleurtje, was er zó gelukkig mee. Mijn eigen familie was ook oprecht blij voor mij en geïnteresseerd, maar schoonzus zei alleen: "pf dat had ik er niet voor over". Zo stom, zo jaloers en die manier hoe ze keek naar mijn mooie bolide... Ik kreeg er een knoop van in m'n maag.

Vlijtig Liesje zei

Wat leuk dat de meeste mensen zo blij en enthousiast voor je waren. Ik zou me daar op concentreren!

deboor zei

Als iemand daar blij van word, top heel blij voor je geniet ervan.
Persoonlijk ben ik blij dat mijn auto rijd en ik er een heb, als je het over dieren hebt word ik blij haha ( met 3 honden en 4 katten veelal met handicap, ben ik het gekke mens )

Deboor.

Ipie zei

Ik zou ook niet mee lopen om te kijken. Een auto is een gebruiksvoorwerp voor jezelf. Wat maakt het uit wat een ander daar van vindt?

Gewoon Vlijtig zei

Geniet er gewoon van. Wat een ander zegt, probeer het naast je neer te leggen. Het is jullie oprecht gegund door ons.

Frederique zei

Jammer dat mensen niet oprecht blij voor iemand kunnen zijn. Je bent er blij en gelukkig mee. Dat wil je gewoon vertellen. Maar een ander vat het op als opscheppen.

Het heeft lang geduurd voordanst ik er achter kwam dat er veel jaloezie bij kwam kijken.

Geniet van je auto en de leuke reacties.

Liefs Frederique

geldover zei

Een Opel Insignia

Anoniem zei

al die jaloerse mensen vreselijk ik had het ook dat ik een andere auto kreeg
echt niet leuk he
maar lekker van de nieuwe auto genieten wij doen dat in ieder geval nog steeds
en dat moeten jullie ook gewoon doen
gr tineke

Anoniem zei

ik zou het je ook gunnen ,maar zou inderdaad ook niet echt warm kunnen lopen voor een auto. dus zou je wel feliciteren en je er veel plezier mee wensen, maar de auto bewonderen , nee sorry. het is een vervoermiddel en in mijn ogen soms een noodzakelijk kwaad, aan de andere kant verwacht ik van jou ook niet dat je mijn nieuwe fiets de hemel in prijst.