vrijdag 6 maart 2015

Bewuster omgaan met geld

Nu de spaarrekening weer aangevuld moet gaan worden ben ik weer kritischer naar zaken aan het kijken. De ranja is wat lichter van kleur geworden :-) en ook de cappuccino iets minder vol. M.a.w. ik heb de siroop en het poeder ongeveer gehalveerd. Ben zelf weer gewoon aan het water gegaan i.p.v. aan de limo en kies nu ook vaker weer voor een bakkie thee.
Theezakje wordt immers ook al gebruikt door manlief.
Vandaag aten we bami omdat we de ingrediënten daarvoor in huis hadden. Ik doe er dan altijd zilveruitjes en augurken bij, deze waren nog in de koelkast te vinden van de verjaardag van manlief. Ik werd er blij van dat er twee potjes weer leeg gingen. Terwijl we aan tafel zaten bedacht ik me dat het zonde is om het nat weg te gooien aangezien onze stoep nogal groen is na de winter, Heb het dus buiten over de groene plekken gegooid. Normaal doe ik dit met schoonmaakazijn.
Tot dusverre mijn kleine besparingen waar ik me weer eens bewust van was.

Verder heb ik de viooltjes die ik gisteren kocht voor een euro de tien gepland. Het ziet er meteen gezelliger uit buiten. Laat dat lekkere weer dat ze voorspeld hebben voor dit weekend maar komen.
Dochterlief mag van t weekend nog even proberen om zonnebloempitten te zaaien. Das nu voor de leuk en als ze groot genoeg zijn leuk voor in de tuin en als ze groter groeien fijn voor de kippen.
Pitten heb ik meegenomen bij mijn schoonzusje vandaan, Die wilde ze aan de vogels voeren maar ze kwamen er maar niet aan van t winter.


Helaas is manlief de hele week bij huis gebleven met zijn voorhoofdsholteontsteking. Dit houdt in dat we in april een mindere maand gaan krijgen daar hij nu ook geen overuren maakt. Dus m.a.w. er moet nog wat harder aan het sparen getrokken worden.
Ondertussen gooi ik er een aandeel uit met maar 8 euro winst, maar beter dan niets zullen we maar zeggen en koop er snel iets anders voor terug. Een aandeel dat vandaag wel heel erg hard aan het springen is en waar ik veel vertrouwen in heb.
De was hangt lekker buiten aan de lijn te drogen momenteel. Heb de afgelopen maanden echt veelvuldig de droger aangehad, moet mezelf weer aanwennen dat we ook een droogrek en een waslijn hebben en dat dit me veel geld gaat schelen op de eindafrekening.

Het zoeken naar spullen om te koop te zetten schiet niet erg hard op. Kwestie van geen zin om de boel allemaal overhoop te trekken.

Bij Vintykids gaat de verkoop wel erg lekker. Wordt er erg blij van om elke keer weer een paar euro op kleding te verdienen. Al merk ik wel dat men steeds kritischer wordt bij het accepteren van de kleding. Moet dus nog harder mijn best doen om mooi en goed spul te vinden om op te sturen. Ik ga denk ik het geld lekker laten staan totdat ik voldoende heb voor een leuk uitje.
Mijn code WDJYUL wordt nog steeds gevonden op het internet om gratis te laten verzenden. Heb nu al weer 15 euro shoptegoed staan. Dit besteed ik zodra er een actie is dat er gratis verzenden is.

Wens jullie allemaal een heel fijn weekend toe.
3 opmerkingen:

Daantje zei

Kan je zelf je eigen code voor gratis verzendkostne niet gebruiken dan? ;)

geldover zei

Nee Daantje, dat mag alleen bij je eerste aankoop en die heb ik ondertussen al gedaan.

Anoniem zei

Azijn van ajuintjes en augurkjes uit bokaal giet ik altijd door het toilet omdat het de binnenkant van de toiletpot ontkalkt.liesbet