vrijdag 5 september 2014

UIthuilen en doorgaan....

Gisteravond kreeg ik  heel lief een belletje van een collega. Ze gaf aan Geldover ik heb er de hele dag aan gedacht hoe is het nu met je?
Ik gaf aan dat ik zoals altijd mijn principe het is heel erg maar het helpt niet om weg te zakken hanteerde. Ik neem een flinke stap in mijn gdachten, heb alles gedaan wat ik kon doen om ervoor te zorgen dat ik ooit nog iets van het geld terug zie. (waar ik dus echt 0.1% verwachting van heb) Maar moet weer vooruit. Ik heb gisteren gegeten uit de vriezer, de vleeshoeveelheid gehalveerd en de was buiten gedroogd. Ik ga kijken naar mijn boodschappen daar zijn nog veel extraatjes in verwerkt. Nu even minder totdat er weer 20.000 euro op de spaarrekening staat. Het voelt allemaal zo dubbel het is een hele hap met geld. Aan de andere kant er staat nog en we hebben nog steeds geluk, gezondheid en elkaar. Als ik erin blijf hangen word ik niet gelukkiger.
Besef me meer dan eens dat ik eigenlijk altijd op deze wijze met tegenslagen omga. In mijn gedachten denk ik snel dat is geweest blik weer open op de toekomst. Dit is ook de reden dat ik niet snel ruzie heb. Als je me kwetst dan kijk ik is het werkelijk zo dat ik ons contact hiervoor op t spel wens te zetten, zo ja dan maak ik de keus stap ik erover heen of verbreek ik het helemaal. Maar bijna altijd vind ik het niet belangrijk genoeg en denk ik dat is dan de mening van die persoon stap erover en ga weer verder.
Collega gaf aan dat zij ooit ook zoiets heeft meegemaakt in het buitenland, Afrika en dat ze letterlijk van het laatste geld haar vader belde om haar geld te sturen. Die had een telegram gestuurd met de opmerking als je een hond in de woestijn een bak water voor zet en en een grote bak met geld zal hij voor het water gaan en daar waar water is geweest zal water terugkomen.

Ik kan geen invloed meer uitoefenen op wat ik ben verloren, maar er wel aan werken om weer geld terug te krijgen. Kop dus niet naar beneden maar naar omhoog en gaan met die banaan.

3 opmerkingen:

Lekker Leven Met Minder zei

Goed dat je het nog zo kunt bekijken, want het is helemaal waar. Je doet er (waarschijnlijk) niets meer aan en het is heel zuur, maar bij de pakken neer gaan zitten helpt je niets. Dat kan alleen maar meer kapot maken.

vlasje zei

Heftig en zwaar kut, maar er zijn altijd lieden die er een sport van maken andere mensen op te lichten. Goed dat je je er meteen overheen zet. Maar het is heel zuur.
Ooit leerde ik (van Oprah) als het te mooi klinkt om waar te zijn, is het ook precies zo, het klopt niet.
Sterkte!

Anoniem zei

We hebben nog steeds geluk, gezondheid en elkaar, schrijf je.
Heel goed, heel fijn, en geniet ervan,elke dag weer...die zijn niet te koop, voor geen geld...