vrijdag 8 augustus 2014

Focus hebben en houden....

Na de vakantie de spaarrekeningen weer eens bekeken en besloten dat de broekriem weer strakker moet. Letterlijk en figuurlijk.
Om even bij de financiële kant te blijven, mijn aandelen hebben een duikeling gemaakt en zijn een stuk minder waard, geeft nog niets daar ik ze toch nog niet ga verkopen, maar winst eruit halen is en blijft het doel en dat duurt nu wel weer even ben ik bang.

Dan letterlijk; ik ben vanaf maandag weer flink aan het opletten op wat ik eet. Ik woog nl hetzelfde als vorig jaar, maar toen kwam er over drie weken een mooi meisje op de wereld. Ik heb een app ontdekt waar ik mijn gewicht in kan bijhouden en mijn streefgewicht kan noteren. Zoals het nu gaat ben ik 8,5 maanden nodig om op doel te komen. Maar ja het is er ook niet in enkele weken aangekomen.

Waar ik het meeste moeite mee heb is de focus erop houden. IN de vakantie hunker ik dusdanig naar financiële vrijheid dat ik echt denk elke euro is er 1 en ik moet doen alsof ik daadwerkelijk niets meer te besteden heb, wat zou ik dan moeten doen? Nou als eerste heb ik dus mijn aanrechtkastjes opgeruimd. Ik heb nog veel in huis dus kan voorlopig echt nog wel even voort. Ik moet dus eigenlijk alleen brood en groente halen en zelfs dat als ik mijn vader aankijk kan die ook nog wel wat groente missen van zijn groentetuin.
Ook de hoeveelheid prulliebullie moet drastisch verminderen. Heb dus al pakketjes klaar staan voor de weggeefhoek.

Een ander punt is mijn huishouding, ik ben en blijf erin bezig maar houd rommel en het blijft een zooitje als er iemand plotseling binnenkomt. Probleem is dat we geen van allen hier iets achter ons gat opruimen en altijd maar denken dat doen we straks wel. Momenteel probeer ik om mijn aanrecht glad en netjes te houden. Deze slibt een keer of vier per dag dicht, maar als ik hem dan opruim dan ook gelijk goed met schoonmaakmiddel erbij. Ik kijk ter inspiratie tussendoor obsessive compulsive cleaners. Nee mijn huis is godzijdank nog niet zo smerig, maar ik wil het ook echt niet zover laten komen.

De container mag volgende week weer aan de weg, nog een maand laten staan lukt echt niet, maar hij moet dan ook wel echt propvol aan de weg komen te staan. Dus ruimen ruimen ruimen.

Waar heb ik vandaag mijn focus verloren? Nou mijn ouders houden over twee weken een feestje en ik heb nog cadeaubonnen die bijna verlopen. Dus naar de winkel en kleren voor de kleine meid uitgezocht. (wat zijn die dingen duur zelfs met 40% korting.Heb de laatste kleding allemaal per partij of op de rommelmarkt gekocht, dat blijven we dus doen)
Toen dacht ik nog even naar de kruidvat te gaan. Ik dacht dat er iets voor de helft van het geld was dat ik dagelijks gebruik, maar was een ander merk en ben bang dat ik daar jeuk van krijg. OP de terugweg kwam ik langs de bloemenstal en ja daar verloor ik de focus. Een gezellig boeket voor op de tafel en 20 gerbera's voor 3 euro geen geld toch en oh ja leuk voor dochter met een paar linten eraan. Totale schade 10 euro....Aan de andere kant de ontzettende knuffel die ik van mijn dochter kreeg toen ik haar de bloemen gaf onbetaalbaar.
Verder moest ik naar de lidl, want brood, boter allebei op.Daar aangekomen ook gelijk maar bananen mee, kan ik nog goedpraten..Maar dan, de vriezer nog vol maar ze hebben twee pakje shoarmavlees in de aanbieding, o ja horen ook nog broodjes en sausjes bij. kipfilet voor een lekkere koude salade.Bak tzaziki om de salade mee lekker te maken, drie bakken kwark.....Al met al weer veel teveel meegenomen.
Als er morgen nog boodschappen moeten komen laat ik manlief gaan. Met de opdracht zo min mogelijk te kopen.

Waar hebben jullie momenteel de focus op en hoe hou je die erop?

4 opmerkingen:

Lekker Leven Met Minder zei

Uhmm.... dit klinkt wel een beetje als mijn gemiddelde dag. Wat minder focus dus. Hoewel ik op het moment wel heel veel plezier haal uit m'n blog en daar (zelfs op constructieve wijze) dus lekker mee bezig ben. En ook dingen weg doen, maar als dan b.v. de kliko weer even vol zit, dan hapert dat ook weer. Ik ben er namelijk wel liever meteen vanaf en wil het niet op verschillende plekken gaan stapelen. O, en qua geld ben ik aan het sparen voor de vakantie. Ik kreeg toevallig wat mooie betalingen, dus eigenlijk zit ik al bijna op m'n streefbedrag daarvoor.

Pot Jan Drie Dubbeltjes zei

Daar zit nou juist mijn besparing; niet 'even' naar de drogist of 'even' de H.ema binnen lopen of toch maar extra boodschappen doen, maar echt alleen halen wat op het boodschappenbriefje staat en die maken we aan de hand van een weekmenu. Klinkt heel streng maar houden hierdoor momenteel een paar tientjes over van het weekbudget en dat alleen al geeft de kick om dit zo door te zetten. En ... eet er geen hap minder om!

Kopka zei

Mijn focus staat op niet uitgeven, tenzij er echt niet zonder kan. Dat geldt voor voeding, alleen echt gezond eten, dat geldt voor kleding, alleen vervangen wat kapot of te klein is en ook echt niet te missen is. En het geldt voor alle overige aankopen. Gevolg: er komt weinig meer het huis in. Ook ligt de focus bij opruimen. Er gaat inmiddels wekelijks een achterbak aan spullen naar de kringloop.
Succes met de focus te behouden!

KruidigMeisje zei

ik doe inderdaad maar een keer in de week boodschappen. anders zou ik misschien een speciale portemonnee maken met daarin het werk bedrag voor boodschappen. dan weet ik hoeveel ik kan uit gaan geven . gewoon door in die portemonnee te kijken. zou dat helpen?