maandag 4 augustus 2014

T is weer voorbij...

Ja hoor de vakantie is hier weer voorbij. Althans voor manlief en mij. Waar ik de eerste week vooral thuis heb aangerommeld en vervolgend tot rust kwam had manlief daarna pas twee weken vrij. Hiervan zijn we een week naar Hongarije geweest en de andere week zijn we bijna elke dag naar t strand gegaan. Ik vind Hongarije een heerlijk land, de mensen zijn er heel gemoedelijk en alles gaat een stapje minder hard. Komt bij dat er geen grote aanslag wordt gepleegd op mijn portemonnee en dat maakt de vakantie ook een stuk relaxter. Elke dag verse broodjes voor 7 cent percstuk en je avondeten voor nog geen 25 euro omgerekend. En dat dan voor vier personen, want onze kleine meid liet zich de pannenkoeken ook lekker smaken. We hebben veel mooie dingen gezien met de meiden, maar hebben ook heerlijk in de thermaalbaden gezwommen, manlief en ik dan want voor jonge meiden worden de baden afgeraden dus die hebben in t gewone zwemwater gezwommen. Onze jongste van elf maanden blijkt een mega waterrat te zijn. Zo leuk om te zien. Eenmaal uitgezwommen kon ze zo on t campingbedje heerlijk slapen. Die namen we elke dag ook mee naar t zwembad of naar t strand de week erop. Zelfs gisteren zijn we nog naar t strand geweest. Dat is de reden dat de wekker vanmorgen vroeg afging want moet nog even snel t huis door om spullen in de kast te leggen en op te ruimen. Heb toch de boel de boel gelaten vorige week.
Heb al bedacht dat we volgend jaar evt wel vakantie in eigen huis kunnen houden, maar dan wil ik wel iemand die die weken mijn huis lekker schoonmaakt en de was bijhoudt etc. Besteed ik daar mijn geld aan ipv aan een huisje of studio. ;-)
Nou eens even kijken wat ik allemaal nog kan doen voordat ik naar t werk moet. Deze week twee dagen heb mijn dochter beloofd dat we de rest van de week gewoon doen alsof we nog vakantie hebben. Dus bij mooi weet tassen in de auto en naar t strand vertrekken."

6 opmerkingen:

Ons gezin en de Stichting zei

Wat heerlijk dat jullie zo genoten hebben en Hongarije is heel betaalbaar net als buurland Roemeniƫ waar wij ons hart aan verloren hebben.

Anoniem zei

Wat hebben jullie uitgegeven aan de vakantie, ben wel benieuwd eigenlijk. Gr. Jansje

geldover zei

280 euro voor studio, uit eten twee maal daags ong 150 euro samen, 2,5 tank diesel. Boodschappen nog geen 50 euro kaartjes kasteel tien euro, taxi 7 euro om naar t kasteel te komen, lopen geen optie ivm kinderwagen, steile helling en de warmte. Ik heb heel veel kruiden en mooie stukken gekookt vlees om hapjes van te maken mee naar huis genomen, omdat dat erg goedkoop was en zo bespaar ik hier weer op. Ons zwembad bijna elke dag was t duurste in verhouding nl 21 euro per dag dit omdat er thermaalbaden bij waren.

geldover zei

Kan je geen exact bedrag geven omdat ik op vakantie het niet exact bijhoudt erop het bewust even loslaten dus ga nu ook niet alles na afloop helemaal uitpluizen :-)

Anoniem zei

Dank voor je toelichting. Dit geeft een prima beeld voor ons voor een vakantie aldaar, de bedragen vallen idd mee, vooral de studio. Gr. Jansje

Vlijtig Liesje zei

En met het mooie weer zit het wel goed! We hebben echt een prachtige zomervakantie dit jaar wat weer betreft vind ik.