vrijdag 18 oktober 2013

Kringlopen....ook hier wordt alles weer duurder

Vanmiddag weer met mijn moeder naar onze vaste kringloop geweest. Kan daar altijd wel wat vinden en ook al zou ik er de hele dag moeten rondbrengen dan nog verveel ik er me niet. Ik ga naar meerdere kringlopen toe, maar deze is echt wel mijn favoriet, omdat je er nog leuke dingen op de kop kunt tikken en voor weinig geld. Vandaag heb ik lekker gescoord op winterjassen. Ik ga deze opsturen naar Vintykids.com en hoop op die manier weer wat geld te kunnen verdienen. Ik heb er zelfs al één gezien die er nu ook opstaat, mocht de mijne voor hetzelfde geld verkopen dan zal ik ong tien euro verdienen aan die jas. Wat me vandaag wel opviel is dat de prijzen na de zomer ook hier de lucht in zijn gegaan, het wordt dus lastiger om leuke koopjes te vinden. Als ze het gaan doorzetten dan zal ik er veel minder vaak naartoe gaan. Ik ga zo even een lijstje maken met kringlopen in de buurt van onze vakantieplek. Eén weet ik er sowieso te vinden en daar had ik al eens geluk met een vingino top voor mijn dochter voor maar drie euro. Zelf ben ik niet zo erg merkbewust, maar als ik een koopje op de kop kan tikken laat ik het niet hangen. Als het mooie spijkerstof is kan je het daarna voor hetzelfde geld of meer weer verkopen op marktplaats. Manlief is nog niet thuis (20.45 uur) baal er een beetje van hoop dat ie het nu red voor half tien. Morgen wil ik alle wassen nog draaien voor de vakantie en dan beginnen met het pakken van de spullen. Kunnen we zondag mooi luieren en de vergeten dingen erbij inpakken. Maandagmorgen wil ik naar de markt om al mijn groenten en fruit daar in te slaan, zodat ik daar ook voor niet al teveel geld kan eten. (bedenk met net dat het nu voor mij wel lekker is om iets meer kruiden dan alleen zout en peper mee te nemen om zo smaak aan mijn eten te kunnen toevoegen. Vandaag ben ik trouwens ook weer lid geworden van de bieb, heel jaar voor 37,50 euro, mag je tien dingen per keer voor lenen. Dochterlief kan gratis. Ze begint nu echt schik te krijgen van het lezen en ik vind het erg belangrijk om dit te stimuleren. Als ik dan toch al met boekjes voor haar aan het slepen ben kan ik mezelf net zo goed een plezier doen. Wil proberen de tv eens wat minder aan te hebben, hij staat hier eigenlijk de hele dag op de achtergrond wel aan, hou nu eenmaal niet zo van stilte om me heen, maar denk dat het wel goed is om eens wat meer met mezelf bezig te zijn en na te denken over zaken.(gelijk mooi besparend) Wil ook weer meer gaan freubelen, maar kan de rust daar ook nog niet zo voor vinden. Weet ook niet goed wat ik wil doen....Nou ja we beginnen volgende week maar eens met drie leesboeken tijdens de vakantie, zien we daarna wel weer verder. Fijne avond.

11 opmerkingen:

Maggie zei

Ha, dat was ook mijn idee om geld te verdienen: kleding kopen bij de kringloop en proberen duurder te verkopen. Grappig, ik wist niet dat je dat al deed.
Je vertelde op mijn blog dat je verschillende tips had om te besparen op een bruiloft. Nou, die zijn altijd welkom! De trouwjurk krijg ik van mijn ouders. Verder hebben we een budget van maximaal 8.000 euro, waar dus alles onder valt. We hebben 54 daggasten (waarvan 12 kinderen). Daar bezuinigen we niet op ;-) Ik ben benieuwd naar je tips! mindmaggie@gmail.com

Thuisblijfmommy zei

Je kunt inderdaad goed merken dat alles duurder wordt. Goed opletten dus.

Enne heel veel plezier op je vakantie!

Anoniem zei

Ik vind het zelf niet sportief om zo wat centje's te verdienen, dan zou ik ervoor kiezen om het 'normale'te hanteren. ( hier staat de tv een uurtje aan na school en dat is het, toen ze kleiner waren stond hij ook niet aan, het is helaas bewezen dat het slecht voor kinderen is )

Debje

izerina zei

Zo stropen antiquairs ook kringloopwinkels af. Misschien ben ik een sul. Maar als in een tweedehands winkel met opbrengst voor een goed doel een kledingstuk veel te goedkoop geprijsd is,betaal ik hen wat meer.

Anoniem zei

Ik vind het ook niet zo sympathiek. Breng ik spullen naar de kringloop zodat spullen hergebruikt worden, of voor mensen met een smalle beurs, ga jij er geld aan verdienen. En nog klagen dat de prijzen omhoog gaan. Hoe zou dat nou komen?
Groet Annamarie

Anoniem zei

Goh, lekker belangrijk wat iemand met die spullen doet. De kringlopen zelf halen ook het design spul er zelf al uit om op een andere manier veel duurder te verkopen. Ik vind het hartstikke slim wat je doet, dat heet handelen, en de kringloop verkoopt toch gewoon aan jou, daar gaat het om. Het zal hun niet echt kunnen schelen of jij dat gekochte spul op je hoofd zet of doorverkoopt. Julia

geldover zei

Ik hergebuik jouw spullen ook.Veel kringloopwinkels zijn niet meer dan een commerciele instelling.Mensen met een smalle beurs zouden op dezelfde wijze als mij dus ook geld kunnen verdienen. Vind het zelf allesbehalve onsympathiek.Als alleen door sympathieke mensen spullen gekocht zouden kunnen worden dan werd er weinig erkocht denk ik zo.

Anoniem zei

Die kringloop zal inderdaad wel al het goede spul eruit gehaald hebben om op een andere manier nog meer te verdienen. Ik heb redelijk wat kennis in juwelen en af en toe kan ik erg leuke dingen vinden voor een spotprijsje. Mag dat dan ook niet? Als je het laat liggen is iemand anders ermee weg. Daarbij, ik zou erg graag voor de kringwinkel werken: helpen goederen te prijzen. Alleen kan dat niet want ze nemen enkel mensen aan die moeilijk liggen in de arbeidsmarkt.
Dan moeten ze het zelf maar weten!

Tecla zei

....ik breng mijn (overbodig geworden) spullen niet naar een commerciële kringloopwinkel maar naar een kringloopwnkel van een sociale werkplaats of een kringloopwinkel voor een goed doel. Daar heben ze er niet zoveel aan te verdienen zodat juist de mensen met een klein inkomen daar ook kunnen kopen. Tuurlijk mag ik daar zelf ook kopen maar ik zou het nooit doen om er aan te verdienen: in dat geval zou ik de winst aan het goede doel geven. Ik breng mijn spullen, maak eens 'n praatje en drink een kop koffie.
Misschien kun je tv gewoon niet aanzetten 's-morgens, dat bespaart en lijkt me voor je dochters ook beter! Niks zo onrustig als een tv die de hele dag aanstaat!

Meyser zei

Ik ben ook iemand die de tv vaak op de achtergrond aan zou zetten. Sinds kleine man er is, probeer ik erop te letten, maar ik vind het moeilijk. Hij is nog piepjong, maar hij kijkt voor hij naar de crèche gaat naar wat liedjes, terwijl papa zich klaarmaakt en ik al naar mijn werk moet vertrekken, en dan 's avonds ook nog een half uurtje. Maar ik moet mezelf er echt op wijzen de tv uit te zetten, want al kijken we er niet naar, hij staat wel vaak aan, ook al spelen we in een andere ruimte. En voor je het weet, kijk je dan toch weer met een half oog...

Anoniem zei

Het zou niet bij mij opkomen om te verdienen aan de kringloopwinkel, ik vind het zelfs een tikkeltje asociaal!
Groet, Giensie