woensdag 15 mei 2013

Bloedsuikertest

Vandaag naar het ziekenhuis geweest voor en bloedsuikertest. Dit om te kijken of ik geenzwangerschapssuiker heb. Hier heb ik met mijn hoge BMI meer kans op. Gelukkig was alles goed en we zijn dus weer een stapje dichter bij thuis bevallen. @ Tineke, de reden waarom ik niet vertel hoe ik het gehad heb in Italie is dat ik toen ook al enorm op mijn tenen liep en me niet kon ontspannen ter plekke en eigenlijk voornamelijk daar heb geslapen. Geprobeerd om mijn man en mijn dochter niet de hele dag tegen mijn ontevreden gezocht aan te laten kijken. Kon ook niet aangeven waarom ik me zo voelde, maar was helemaal leeg. Alles kwam er dus maandag op mijn werk uit.MOet eerst uit dit dal zien te komen.....

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Bedankt voor je antwoord, ik dacht al zoiets...ja, als je tot rust komt, dan merk je pas hoe moe je eigenlijk bent!
Fijn dat je geen zwangerschapssuiker hebt! Ik denk, dat je je toch ziek moet melden bij je werk, want zo als je je nu voelt, gaat het niet.
Je lichaam vraagt om rust en daar moet je aan toe geven. een zwangerschap vraagt wel het een an ander van je. Kun je niet op medische indicatie vervroegd zwangerschapsverlof krijgen?
Heel veel sterkte en probeer een beetje positief te blijven! Over een paar maanden krijg je je wondertje, en weet je waar je het allemaal voor gedaan hebt!
groetjes, Tineke

Willemien zei

Tineke, als je ziek met verlof gaat gaat je verlof automatisch in met 34 weken zwangerschap. Anders mag je kiezen om tot 36 weken door te werken.
De wet maakt geen onderscheid in ziek door zwangerschap of tijdens zwangerschap versus andere oorzaken. In dit geval is ziek gewoon ziek. Al zal een bedrijfsarts er wel anders tegen aankijken. Maar de onderliggende oorzaak heeft niets met de zwangerschap te maken in dit geval. Het effect kan wel versterkt worden door de zwangerschap omdat je dan minder veerkracht hebt.

Willemien zei

De vakantie is tekenend voor de overbelasting die je hiervoor gehad hebt. Neem nu je tijd, kom tot rust (moeilijk ik weet het helaas uit ervaring) en ga dan rustig naar je bevallingsverlof. Dat werk blijft wel door draaien, niemand is onmisbaar. Jij bent veel belangrijker nu. Want als jij niet voor jezelf zorgt kun je ook niet voor anderen zorgen. Zet daarom altijd jezelf op 1 zegt mijn bedrijfsarts. Dat is iets heel anders als egoistisch zijn.

Anoniem zei

Mijn laatste zwangerschap had ik dit ook, ik voelde met totaal niet lekker in mijn vel zitten en alles was te veel voor me. Ik heb toen deze site gevonden: http://www.geenrozewolk.com. Ik ben zwangerschapsvitamine gaan slikken, gewoon een huismerk en ik merkte aanzienlijke verbeteringen. Ik raad het je ook aan om de gyn/verloskundige te laten weten dat je je zo voelt. Zij kunnen ook tips en adviezen hebben voor je.