vrijdag 17 mei 2013

Telefoon

Gisteren een telefoontje van mijn leidinggevende. Ik klapte helemaal dicht en het was net of iemand mijn keel dichtkneep. Na een 5 minuten was ik niet meer te verstaan en ze belde me na anderhalf uur terug. Nu hebben we afgesproken dat ik sowieso niet terugker in mijn huidige functie en dat ik na mijn week vakantie volgende week kijk hoe het gaat. Ben ik dan nog ziek dan bel ik naar de arbo arts. Kan nu al wel aangeven dat dat laatste het geval gaat worden. Zit zo diep in de put dt wanneer ik alleen maar aan mijn werk denk ik begin te beven en te sidderen. En dat terwijl ik het altijd met erg veel plezier heb gedaan. Mijn leidinggevende gaf ook aan dat we te lang door zijn gegaan met het te proberen. Het was een nieuwe functie en de manier van werken loopt nog steeds niet, waardoor er erg veel van ons is gevraagd. Ik heb meerdere malen aangegeven ervan af te willen, maar moest wachten totdat de nieuwe groep mensen was opgeleid. Helaas kwam dat nu voor mij te laat. Ik wil rustig straks mijn verlof in kunnen gaan en niet helemaal hotel de botel. Dus g anu echt de keuze maken voor mij en mijn kind (eren). Thuis was ik de laatste tijd ook niet de meest gezellige persoon om mee te handelen, al deed ik nog zo mijn best. alles kost me vreselijk veel moeite en energie. Probeer de komende week vooral leuke dingen te gaan doen, zoda mijn accu zicht weer kan gaan opladen en dan zien we wel weer verder.

25 opmerkingen:

Anoniem zei

Natuurlijk, maak maar lekker de keuze voor
jezelf en je kinderen.
Wij werken wel door en betalen jouw uitkering.

jose zei

Wat een ongevoelige en onterechte opmerking hierboven. Trek je er niets van aan.

Eerst zorgen dat je goed opknapt. Veel sterkte!!

Lekker Leven Met Minder zei

Hopelijk ben je er snel bovenop en komt er een goede oplossing voor alles!

Vlijtig Liesje zei

Het is maar goed dat je daar nu weg bent, want dit werkte duidelijk niet. Nu komt er vast ruimte voor een goede oplossing.

Vlijtig met zuinigheid zei

Beterschap gewenst.

Anoniem zei

ge hebt toch mensen he anoniem reageren is wel heeeeeeeeeeeel gemakkelijk he en ik vind het de juiste keuze om thuis te blijven u wondertje in u buik krijgt nu voorrang en dat hoort zo ook te zijn achteraf kan je nog genoeg gaan werken en laat u ni van slag maken door zo een onterechte opmerking bha bha gr leen

grenouille zei

Geldover, ik zou lekker die mening van anoniem deleten. Wat een gevoelloze zakkenwasser. Het lijkt wel iemand die zo vol met zichzelf is vanwege wrok en onverwerkte emoties dat die niet meer in staat is om zich in iemand anders zijn situatie te verplaatsen. Een beetje jammer.
Anoniem, als je goed de blog leest van geldover heeft de werkgever diverse signalen van collega's gedurende een lange periode genegeerd vanwege eigen (werk) belang en doelstellingen van het bedrijf. Achteraf als werkgever concluderen dat je te lang ermee door bent gegaan is aan de ene kant een stuk erkenning krijgen. Aan de andere kant een beetje te laat en erg jammer omdat de schade al geleden is. Geldover had zich eigenlijk al eerder ziek moeten melden bij de werkgever. Dit omdat de werkgever haar signalen en die van collega's niet serieus heeft genomen en stug is doorgegaan met de plan zoals die er lag. Zie hier nu de gevolgen.

Geldover, Het klinkt, zeker ook door jouw verhaal van italie, dat je niet genoeg zult hebben aan 1 week vakantie om te herstellen. Succes meid!

Willemien zei

Dat eerste antwoord slaat echt helemaal nergens op. Gewoon deleten.
Beterschap, en bel vandaag al de bedrijfsarts en ga ziek op vakantie, dat mag gewoon en kost het je geen vakantiedagen die je straks misschien nog hard nodig hebt. Het is geen vakantie, het is therapie was het standpunt van mijn bedrijfsarts vorig jaar. En na mijn vakantie mocht ik me dan wel weer beter melden als dat kon.

eccentriclady zei

Heel veel beterschap!
En goed dat je voor jezelf kiest hoor. Weet je, aan mensen die zichzelf compleet voorbij blijven lopen heeft de maatschappij uiteindelijk toch ook niets... Kies eerst lekker voor jezelf, de rest komt dan echt wel weer goed. Dikke knuffel!

pecunia2 zei

Beterschap en zorg goed voor jezelf. En laat je ook een beetje vertroetelen!

sjouke zei

Zet inderdaad jezelf en je kind(eren) maar eens op de eerste plaats. Dat is toch waar het leven echt om draait! En probeer inderdaad ook een beetje te genieten!

Werk is eigenlijk toch maar bijzaak...

Anoniem zei

Geldover, je doet het helemaal goed, kies voor jezelf en je kinderen. Dat is belangrijker dan je werk.

huis tjokvol zei

ja doe lekker rustig aan ,heel veel sterkte en probeer te genieten van dat kleintje in je buik.

liefs yvonne

Chaootje zei

Kies iid voor jezelf en je kinderen.
Heb zelf een collega die telang door heb gemoddert en die is nu al negen maanden thuis met een burn out.
en trek je niets aan van die eerste waardeloze reactie...bah.
Heel veel sterkte x

Anoniem zei

Nee, we zullen zeggen dat jouw reactie
ergens op slaat. Ziek op vakantie gaan
en een ander voor de kosten op laten
draaien en het nog normaal vinden ook!!

Anoniem zei

Is het soms verboden anoniem te
reageren?
De schrijfster van dit blog is zelf
ook anoniem, of dacht jij dat geldover
haar echte naam is?

Nienke zei

Een goede gezondheid is nog steeds het aller belangrijkste zeker nu je in verwachting bent. Mensen die zo reageren als anoniem heb ik totaal geen respect voor.

Anoniem zei

ziek op vakantie mag al heel leng niet meer dan moet je je eerst betermelden dan mag je gaan en als je thuis kom weer ziek melden heb dit zelf aan de hand gehad en dat is al wat jaren terug en dat is niet beter geworden in de laatste jaren ik moest werken werken werken tot ik er bij neer viel en nog kreeg ik te horen dat ik rijp was voor de schrink

groetjes en veel sterkte tineke

Anoniem zei

ziek worden deo je niet voor je plezier hoor!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Anoniem zei

Er is blijkbaar nog een Tineke die dit blogt leest en er op reageert! Haha!
Sterkte met alles en groet van Tineke

Moneypenny zei

Beste anoniem,

Gister hadden wij kraamvisite, een ervan een huisarts die dit ook beaamde. We hadden het er nog over dat mijn twee dochters als twee druppels water op elkaar lijken, behalve hun gewicht en daardoor wangetjes.
Ik had ook super veel stress van mijn werk in de eerste zwangerschap. Elke (extra) echo groei-achterstand, elke keer bij het consultatiebureau; groei-achterstand, elke keer stress en zorgen. Haar kleine zusje was een halve kilo zwaarder, altijd goed op groei geweest in de zwangerschap. Ik had gewild, dat ik eerder gestopt was met werken en me er druk over maken wat me was gebeurd, voor mijn kind.
Verder kan stress in de zwangerschap ook psychische gevolgen hebben voor de baby. Wat denk je wat dat kost op lange termijn aan zorgkosten???
Moeders die dus op tijd stoppen met werken en de stress stoppen, moet je juist bedanken vanuit jouw oogpunt gezien!!!!
En verder anoniem:
Have a heart and get a life.

Anoniem zei

hoi tineke hier is andere tineke
ben zelf door alle ellende die ik heb meegemaakt chronisch ziek ben hart patient heb nu 4 jaar een pacemaker en net weer een nieuwe gehad plus een draad vervanging en heb een hersenbeschadiging 50/60 tia`s gehadeen kapotte schouder3 keer geopereerd en twee slechte polsen totaal 5keer geopereed ik weet als geen ander dat ziek zijn heel heel heel hart werken is
dus optijd stoppen kan heel veel ellende schelen
groetjes tineke

Anoniem zei

Ja, gezondheid is de grootste schat! Daarom moet Geldover heel goed bij zich zelf te rade gaan, wat op dit moment het beste voor haar is!
Groet, Tineke.

Willemien zei

De bedrijfsarts bepaalt of je ziek op vakantie mag, daarom moet ze die ook eerst bellen. Mijn bedrijfsarts vond het therapie en ik mocht me zeker niet beter melden! Dit is grotendeels aan het bedrijf te wijten. Je ziek op vakantie laten gaan is een stukgoedkoper als een dure afkoopzaak indien de medewerker niet meer beter wordt.

Anoniem zei

ze hebben mij toen tot het uiterste gedreven en ze hebben mij veel geld moeten betalen om van mij af tekopen
nu zit ik in de wao 100% afgekeurt
dit is mij niet in mijn koude kleren gaan zitten hoor
groetjes tineke