zaterdag 9 februari 2013

I hate facebook....

Eergisteren hebben we aan mijn schoonouders verteld dat we weer zwanger zijn. Vorige keer hebben we gemerkt dat ze het niet voor zich konden houden en werden we gefeliciteerd terwijl we net wisten dat het mis was gegaan. Zelfs nadat we hadden aangegeven dat we het nog stil wilden houden.
Nu hadden we niet aangegeven dat we het stil wilden houden en de tamtam deed gelijk zijn werk. Ik had echter nog niet de kans gehad om het mijn broertje te vertellen, of er was iemand die me wilde feliciteren via facebook. Had puur geluk dat ik er op dat moment zelf achter zat en ik dus gelijk het nieuws weer kon verwijderen. Vandaag houdt mijn moeder haar verjaardag en dan mag onze dochter het vertellen.
Ik snap werkelijk niet dat mensen niet snappen dat je zoiets niet via facebook de wereld in brengt en mocht ik deze behoefte hebben dat ik dat dan zelf wel doe. Ik vind het vreselijk en heb er vannacht zelfs van gedroomd. Bah.

16 opmerkingen:

Anoniem zei

Als je niet wilt dat andere mensen weten dat je zwanger bent, moet je je mond dichthouden! Dat mensen zoiets op facebook vermelden is niet heel netjes, maar dat schijnt er vandaag de dag bij te horen. Dat je schoonouders blij zijn kan ik me goed voorstellen, dat ben je toch zelf ook?
Erger je niet zo snel aan andere mensen en wees gewoon blij met het grote geluk dat zich heeft aangediend. Van harte hoor! Anne.

Fabiooltje: zei

Tja. Geheimen zijn soms moeilijk te bewaren. En hoe meer mensen het weten, hoe moeilijker het wordt. Dat was ook al zo vóór facebook. Mijn zusje vertelde bij zes weken dat ze zwanger was, maar we mochten het pas verder vertellen buiten de directe familiekring bij twaalf weken. Ik heb in die zes weken regelmatig op mijn tong moeten bijten.

Daantje zei

Het is heel vervelend dat het zo gaat, maar tegelijk toch ook wel leuk dat ze zo meeleven en zo enthousiast en blij zijn? Waar het hart vol van is, stroomt de mond van over…. Dus blikbaar is hun hart al helemaal vol van jullie kindje :)

vlasje zei

Mensen verlangen zo naar goed nieuws dat het wel een beetje te begrijpen is, al was het voor jou voorbarig. Gefeliciteerd!!

sjouke zei

Ik snap ook echt niet wat sommige mensen op facebook zetten. Wie condoleert nou iemand via facebook? Of zegt zoiets als: Oh was zal ik ome John missen....

Dit terwijl het nieuws net bekend was en misschien lezen mensen zoiets op facebook die het nog niet wisten.

Iedereen zou wat beter moeten nadenken wat hij/of wij op fb zet. Wat je over jezelf erop zet, moet je zelf weten, maar niks over anderen vind ik.

En feliciteren kan ook via en privébericht, dan ziet niet iedereen het.

Ik snap helemaal wat je bedoeld!!!

Anoniem zei

Dat is precies de reden dat je efvoor kan kiezen om geen gebruik te maken van fb.Ik doe het niet en voel me er prima bij!Mijn vertelde verhalen blijven dus ook iets meer daar waar ze zijn neer gelegd.

Anoniem zei

Daar ben ik het mee eens. Maar mensen kunnen het op FB wel over je hebben terwijl je zelf geen FB account hebt. Ik vier morgen mijn 50e verjaardag en weet dat diverse gasten al op FB hierover bezig zijn. Ik heb zelf geen FB account. Mijn ouders hebben niet eens een computer, laat staan een FB account. Toch staan er op FB regelmatig close-up foto's van hen zonder dat ze dat zelf weten. Dat doen wij als kinderen niet, dat doen anderen. ik moet dan ook wel regelmatig slikken, zo van, had je dat niet eerst even aan mijn ouders kunnen vragen?
Ik heb zelf ook wel eens meegemaakt dat een zwangerschap via FB door een derde 'de wereld in' werd gegooid. Het pijnlijke was dat lang niet de hele familie blij met die zwangerschap was.

Ingrid zei

Ik ben het hier niet mee eens. Als er gevraagd wordt om het niet door te vertellen en nog even te wachten en het wordt toch op fb of waar dan ook gezet, vind ik het onfatsoenlijk.

Anoniem zei

Ik denk dat het meer over de mensen dan over facebook zegt. Was die familie (van anoniem hierboven) dan wel blij geweest als ze het via een ander kanaal hadden gehoord.
Ik zou zelf niet zomaar iets op facebook zetten over een zwangerschap of huwelijk, zeker niet van een ander. Gewoon een kwestie van je gezond verstand gebruiken en helaas ontbreekt dat bij sommigen.
Kees

Moneypenny zei

Ik sluit me aan bij Ingrid; je hebt duidelijk aangegeven dat ze het stil moesten houden. Onrespectvol en onvolwassen. De mensen die het dichtst bij je staan, wil je het eerst zelf vertellen. Maar dit ligt inderdaad niet aan Facebook maar aan de gebruiker ervan.

Mijn schoonmoeder is heel boos dat haar zussen volgens haar de vorige keer wel het geslacht van de baby wisten maar zij zelf niet. Wij zouden het hen verteld hebben en hen niet maar ze hebben gewoon goed gegokt of haar wat wijs gemaakt.
Ik ben daar ook wel boos om, ik vind het niet leuk als ze m'n schoonmoeder kwetsen, want dat is het.
Er kwam laatst een familielid dat ook niet helemaal te vertrouwen is wat betreft doorkleppen bij ons. Ik heb express iets in de verkeerde kleur laten slingeren in huis! Eens kijken hoe snel dat weer op de tamtam gaat.

Anoniem zei

ik vind het nieuws dat je zelf moet vertellen en aan die tam tam heb ik een schijt hekel en als ik iemand wil feliciteren doe ik dat met een prive bericht
groetjes tineke
ps blij dat alles goed gaat

Vlijtig Liesje zei

Lastig! Aan de andere kant is het ook wel weer leuk dat ze zo blij voor jullie zijn. Toch?

Anoniem zei

Je bent boos dat er een berichtje over je zwangerschap op FB staat, maar in je blog heb je het er al weken over..... Daar wel eens over nagedacht? Ben je wel zo anoniem als je denkt te zijn?
Petra

Anoniem zei

Het betrof een probleemzwangerschap. De baby is uiteindelijk uit huis geplaatst en zal de komende jaren in een pleeggezin doorbrengen. Maar wellicht had de eigen familie de moeder meer steun kunnen bieden en had de moeder meer credits bij de familie gehouden, als het nieuws niet zo patsboem op FB was gegooid. Doordat het op FB werd gegooid, ging het rondzingen, voelde iedereen zich voor een voldongen feit gesteld, en verloor de a.s. moeder de steun van de familie, waardoor er uiteindelijk geen weg meer terug was (in de zin van steun terugwinnen). Triest, maar waar.

Bespaarzuinig zei

Ik vind het ook echt niet kunnen om zoiets op facebook te zetten. Kijk het is wat anders als degene die zwanger is dat zelf meld op FB en je daarop reageert.

Maar om out of the blue iemand met een zwangerschap te feliciteren op die manier... Bel dan gewoon even, of stuur een kaartje.

Overigens is de onpersoonlijkheid 1 van de redenen dat ik FB eruit geknikkerd heb.

Persoonlijk vind ik ook dat je best van mensen mag verwachten dat ze dingen niet doorkletsen.

Jet en Zus zei

Tja, ongeveer 30 jaar geleden, zonder mobieltjes en FB enz. was mijn schoonmoeder ook de tamtam. Ik wist al voor mijn schoonzusjes vertelden zwanger te zijn dat ze zwanger waren en hun van mij!Somige mensen kun je niets vertellen dus bij mijn 2e zwangeschap waren mijn schoonouders de laatsten die het wisten, hier as mijn schonmoeer dan weer boos over, trouwens we vertelden het ook pas na 12 weken!