zondag 18 november 2012

In de knoop en deze nu doorgehakt

Vandaag de hele dag weer met mezelf in de knoop gezeten, geen energie en dus tot half vijf in de pyama rondgelopen. (Doet ook niet echt goed merk ik nu)
Het huilen stond me de hele dag nader dan het lachen. Ik ben dan overgevoelig voor geluid, kan niets hebben of spring bijna uit mijn vel, of begin te janken. Dochterlief wilde vanmorgen graag weg, we hebben oma gebel en haar alleen die kant op laten fietsen. Belde ze even later dat ze mocht blijven eten. Ook prima. oen ze terug waswilde ze niets liever dan op haar eigen kamer spelen, wat ik helemaal fijn vond. Maar achteraf hebben we dus weinig quality time met haar doorgebracht. Ik zie haar woensdag weer en wil dan echt tijd met en voor haar maken. Woensdag is het dochtertime.
Waar heb ik verder de knoop over doorgehakt. Nou ik ben klaar met de zooi in mijn huis en ga vanaf volgend jaar beginnen met een kastje per dag. Of eigenlijk ik ga nu beginnen en kijk wat me het beste schikt, maar volgend jaar 31-12-2013 wil ik in ieder geval 365 zaken hebben aangepakt. dat mogen dus best de ene dag twee kastjes zijn en de volgnde dag niets. Maar aan het einde van het jaar moet ik kastje 365 hebben gehad. Weet nog niet of ik met foto's ga werken. Heb best wat persoonlijke zaken op mijn blog staan en wil niet dat iedereen dat te weten komt. We kijken wel. Morgen mag ik werken tot half vijf en heb ik om 10 over 9 's avonds een gesprek op school. Dus een drukke dag. Miscchien kan ik nog een klein kastje vinden, maar mocht ik echt de tong op de schoenen hebben hangen dan maar niet.

5 opmerkingen:

Vlijtig met zuinigheid zei

Ik heb dit vorig jaar gedaan als voorloper op mijn heupoperatie. Ik moet zeggen dat ik daar nog steeds mijn profijt van heb. Als ik nu een kastje moet poetsen ben ik zo klaar. Absoluut geen spijt gehad van dat project.
Ik wens je heel veel succes hierin en ga je ook daarin volgen.

grenouille zei

He geldover. Zoals je weet volg ik je al een lange tijd. ' De zooi' in huis lijkt een rode draad in jouw leven. Is het misschien niet handiger om eerst helder te krijgen waar het vandaan komt dat je je met regelmaat in deze situatie bevindt, voordat je met 'moet' termen weer alles en nog wat van jezelf moet en de lat misschien nog hoger legt. Want misschien is 365 kastjes voor 2013 niet helemaal haalbaar? Sterkte meid en ik hoop dat je woensdag een heerlijke tijd met jouw dochter zult hebben. Groetjes, grenouille

geldover zei

Het is helaas nog nooit anders geweest. Mijn moeder is het tegenovergestelde. heb weleens gedacht dat ik vroeger vond dat ik aandacht tekort kwam hierdoor. Ik laat de boel uit de hand lopen keer op keer, maar zie ook de knal niet aankomen waarbij ik dan ineens de zooi wel zie. Lastig,maar ben niet de enige in de familie bij wie de boel regelmatig ontploft lijkt. Ben er in mijn hoofd al een paar jaar mee bezig, maar kan de oplossing nog niet vinden.

Lekker Leven Met Minder zei

Het kan ook een soort onbewust protest zijn. Mijn moeder was ook altijd erg bezig met opruimen (en wij moesten dus ook altijd alles direct netjes opruimen) en ik merk bij mezelf dat ik er ook moeite mee heb en dat het op een of andere manier lekker is om dat niet direct te doen, terwijl het dan uiteindelijk dus helemaal niet lekker is, als dat een beetje logisch klinkt.

grenouille zei

Misschien zit daar juist wel de kern van waar het om draait. "Mijn moeder zorgde te veel voor een net/opgeruimd huis, waardoor ik als klein meisje een te kort aan aandacht kreeg." Daar zit een pijn punt omdat je als kind gewoon aandacht nodig hebt van je moeder, heel erg belangrijk voor je eigen ontwikkeling.
Mogelijk is hoe jij nu in het leven staat de manier waarop jij omgaat met de keuzes die jouw moeder maakte en waar jij het op dit punt als kind als niet leuk hebt ervaren. Misschien heb je in jouw hoofd (on)bewust het besluit genomen om op dit punt nooit als jouw moeder te worden en handel je nu het tegenovergestelde. Mijn vader deed bv. nooit wat in de huishouding en keuken. Als ik iets helder had was het wel dat mijn partner never nooit zo zou worden als mijn vader, daar zou ik wel voor zorgen! Arme man van mij, hij heeft het de eerste paar jaren flink te verduren gehad hierdoor! Hij moest bijna alles doen en ik deed bijna geen bal! ( ik ben nu gelukkig heel erg veranderd :-) ) Hoop in ieder geval dat je vandaag een leuke en gezellige dag zult hebben. Groetjes Grenouille