zondag 18 november 2012

Wat doe jij om je te ontspannen?

Op dit moment zit mijn velletje weer eens te staks. Voel me niet lekker in mijn vel zitten, zowel letterlijk als figuurlijk. Mijn eczeem speelt weer eens op en mijn hof heeft weer eens allerlei wazige gedachten die ik niet op de rij kan krijgen.
Zou me moeten ontspannen, maar met de boel weer eens op de kop lukt dat niet echt. Onze slaapkamer is redelijk en de rest van het huis niet om aan te zien. MIsschien straks eens even met manlief een rondje huis doen. Heb nu echt de neiging alles op te pakken en in de kliko te smijten.
Vanmorgen al een douche genomen, nog slechter voor mijn huid, maar wel een manier om te ontspannen. Heb nog even geprobeerd of een boek lezen hielp, maar dit na 5 bladzijden opgegeven, omat ik me er nog ongemakkelijker door voelde.
Op welke wijze ontspannen jullie?

10 opmerkingen:

Anoniem zei

Bij mijnhelpt een half uurtje mediteren dan vaak om het weer rustig te krijgen, liefst buiten tijdens het lopen.

Corry zei

Ik snap wat je bedoelt, voorafgaand aan mijn burn-out had ik ook jouw gevoel. had ik toen maar naar mezelf geluisterd. Ga wandelen of zwemmen. Bij bewegen maak je dopamine aan waardoor je je lekkerder voelt. Succes en sterkte!

Corry zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
Anoniem zei

Elke dag een redelijk strak schema helpt mij om mijn rust te vinden/behouden.Heel saai,maar voor mij het aller-aller beste!In de ochtend wandelen met de hond, huishouden doen,boodschappen.Tussen de middag weer wandelen met hond en dan "niets" meer.Wat t.v. kijken,mits mooie programma's,lezen en dan zo langzaam aan naar het avondeten toe leven.
Mijn motto:vul 70% van je tijd in,de rest vult zichzelf.

Anoniem zei

Lekker wandelen, even de gedachten op nul, en van de natuur genieten. Laarzen aan, en lekker door de bladeren lopen. Thuiskomen en dan een lekkere beker warme chocomelk drinken.....Lekker muziekje erbij, kaarsjes aan en even niks moeten....Dan kom ik tot rust....

Groetjes Boukje

sjouke zei

Lekker buiten wandelen of zwemmen doe ik inderdaad ook. En verder helpt het mij ook nog wel eens om gewoon lekker mijn frustraties op papier te zetten en een plan van aanpak te maken. Zo krijg ik dan weer overzicht en dat geeft rust in mijn hoofd.

Anoniem zei

Inderdaad buiten wandelen op een bekende route en dan maar enkele passen voor je kijken kan zeer mediterend en ontspannend zijn. Of juist in het bos en naar alles kijken is ook een mogelijkheid. Ontspannen is voor mij soms ook uitgebreider koken of een voorraad maken waar ik langer mee bezig ben. Ik concentreer me dan op de handelingen die ik doe en nergens anders op. Het ene na het andere . Vooral zijn in het moment.
Is wel een hele oefening maar kan je wel helpen als je niet tot rust kan komen. En achteraf krijg je toch een voldaan gevoel als ja alles is de vriezer hebt zitten. Vooral dan omdat je weet dat wat je gemaakt hebt van verse producten is gemaakt en dat wanneer je eens weinig tijd hebt ( als fulltime werkende alleenstaande mama met 2 kinderen is dit regelmatig het geval) je toch een degelijke goedkope maaltijd op tafel kunt zetten lol.

Lot zei

Tips om te ontspannen heb ik niet echt, vind het zelf vreselijk moeilijk altijd, het beste helpt eigenlijk om iets te gaan doen waarbij ik niet hoef na te denken, zoals ramen lappen of koken.

Maar ik las over je eczeem, heb je al ens met kokosolie geprobeerd, dat is heerlijk voedend voor droge huid en licht infectieremmend, ik gebruik de goedkope van de toko, 3 euro ongeveer. Ik bakje smelten zodat het vloeibaar wordt in magnatron of op plaatje op fornijs. Hier smeer ik me mee in en het help mij.

Anoniem zei

Heb je wel eens aan de overgang gedacht,bij sommige begint het vroeg.Ik ben 56 en begin 40 begon bij mij ook te rommelen, vervelende geestelijke en lichamelijke ongemakken

geldover zei

ik hoop het echt niet, we hopen nog op een tweede kindje. Weet niet of je het gelezen hebt, maar heb op 9 september een vruchtje van een paar cm verloren.